Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lamborghini vierdeurs coupé

Nieuws: Lamborghini vierdeurs coupé

Gerucht: nieuwe Lamborghini

03.12.2010

Speculatie, het is een interessant fenomeen, maar kan de waarheid behoorlijk vertroebelen. Wie of wat moeten we nog geloven? Of nog beter, wat gaat het worden? Nog geen maand geleden zou Lamborghini een SUV heroverwegen en nu wordt door een andere doorgaans goed ingelichte bron het tegendeel beweerd: het derde model van Lamborghini zou een vierdeurs coupé worden.

Het Britse Autocar baseert dit op basis van mededelingen van Stephan Winkelmann. Vorige maand zou de topman van Lamborghini hebben gezegd dat er een derde model wordt overwogen en onlangs is hij daarop teruggekomen bij het Engelse magazine: "We hebben meerdere opties, maar als het aan mij ligt wordt het een vierdeurs coupé. Een nieuwe SUV past niet in Lamborghini's prijssegment en bovendien is het niet echt een luxemodel."

China
Dat Winkelmann's keuze eerder op een vierdeurs coupé valt is eigenlijk niet vreemd. Twee jaar geleden stelde Lamborghini in Parijs de Estoque voor en nog altijd hopen velen dat die in productie gaat. "Ik krijg nu nog regelmatig e-mails van potentiële klanten met de vraag of we de hem gaan bouwen", aldus Winkelmann. De aanhoudende animo voor de Estoque is niet de enige reden dat de voorkeur uitgaat naar een vierdeurs coupé als derde model. Lamborghini heeft de afgelopen periode een enorme groei doorgemaakt in Azië. Met name in China, waar luxe toplimousines als warme broodje over de toonbank gaan, zou het merk zijn klantengroep zodoende aanzienlijk kunnen verbreden. Ook in andere werelddelen verwacht Lamborghini met een dergelijk model meer klanten aan zich te kunnen binden.

Origineel
Feitelijk staat het concept van een eventuele derde Lamborghini dus nog helemaal open. Voorlopig zal het dus ook nog niet gedaan zijn met de geruchtenstroom. Eén ding lijkt zeker: de mogelijke nieuwe Lamborghini wordt een compromisloze auto, een Lambo met karakter. "Variëren is mogelijk, maar we houden het origineel." We zijn benieuwd hoe dit verder loopt. Interessant blijft het zeker...dat speculeren.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model