Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lamborghini Veneno Roadster

Nieuws: Lamborghini Veneno Roadster

Angstaanjagend: Lamborghini Veneno Roadster

18.10.2013

Hoe kun je een 50-jarig jubileum beter vieren dan met een beest van een supercar? Dat dacht Lamborghini ook en zie hier, dit is de Veneno Roadster. En wat ziet ie er heerlijk grillig uit.

Lamborghini verraste ons begin dit jaar op de Autosalon van Genève met de Veneno. De hypersnelle supercar moest het 50-jarig jubileum van Lamborghini onder de aandacht brengen, maar bovendien een visitekaartje zijn voor de kennis en kunde die de Italiaanse sportwagenbouwer in de afgelopen vijf decennia heeft vergaard. Het resultaat was werkelijk bloedstollend.

750 pk
Als Roadster is de Veneno welhaast nog indrukwekkender. Al is het alleen al omdat je alle invloeden van de natuur en de V12 achter je nog intenser op je in kunt laten werken. En die invloeden zullen je ook echt niet in de koude kleren gaan zitten. De 6.5 liter twaalfcilinder ontwikkelt 750 pk en zal daarmee de sprint naar 100 km/h in 2,8 seconden voltooien. De topsnelheid ligt over de 350 km/h en wordt bereikt wanneer je alle zeven versnellingen volledig hebt benut. Dankzij lichtgewicht materialen als carbon en CFRP alsmede hightech elektronica heeft Lamborghini veel kenmerken uit de autosport overgeheveld naar de Veneno Roadster.

3,3 miljoen
Lamborghini zal negen stuks van de Veneno Roadster gaan bouwen. Dat zijn er maar liefst zes meer dan de drie die er voor de coupé gepland staan. De prijs bedraagt ongeveer 3,3 miljoen euro!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model