Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lamborghini SUV

Nieuws: Lamborghini SUV

Komt de Lamborghini SUV toch?

17.06.2011

Aan ideeën heeft Lamborghini geen gebrek. Het merk, dat in de schoot van de Volkswagen-Audi-groep opereert, denkt al lang na over extra modellijnen. Een productlijn met slechts twee modellen, de Aventador en de Gallardo op dit ogenblik, is immers mager. Omdat de aantallen beperkt blijven en omdat - bijvoorbeeld - aartsrivaal Ferrari wel nieuwe niches aanboort lijkt ook Lamborghini nog altijd op zoek.

Van Lamborghini zagen we de afgelopen jaren reeds de vierdeurs Estoque en een nieuwe interpretatie van de Miura. Geruchten gaan er bovendien weer over een betaalbare instapper die klanten moet afsnoepen bij merken als Porsche die een veel groter volume draaien. En nu duikt er weer een SUV op. Een ´dagelijks inzetbare´ Lamborghini staat al lang op het verlanglijstje van de Italianen. Eind vorig jaar nog dacht AutoCar er zeker van te zijn dat Lamborghini de Estoque zal gaan bouwen. Toch wordt daar nu weer aan getwijfeld. Terwijl die vierdeurs limousine een specifiek platform nodig zou hebben, kan voor een SUV een reeds bestaande bodemplaat gebruikt worden. Die kan immers gebaseerd zijn op de Porsche Cayenne. Die is op zijn beurt afgeleid van de VW Touareg, waar Audi dan weer een aangepaste versie van in de catalogus heeft staan als Q7... En de ingenieurs zijn schijnbaar tot de conclusie gekomen dat Lamborghini´s nieuwe, compacte V12 er tussen de voorwielen past.

Rambo Lambo
Lamborghini had van 1986 tot 1993 al eens een terreinwagen in de catalogus. Die LM002 was oorspronkelijk ontwikkeld voor militaire doeleinden, maar er werd geen enkel exemplaar van verkocht. Van de civiele versie werden uiteindelijk 328 stuks geproduceerd. De "Rambo Lambo" overtuigde niet meteen door z´n subtiele lijnenspel, maar presteerde wel uitstekend in het terrein. Vooral in de woestijn was de LM002 nauwelijks te kloppen. En de prestaties waren ondanks een leeggewicht indrukwekkend. Voor de aandrijving had je dan ook de keuze uit een 5.2 liter V12 of een 7.2 liter V12 die rechtstreeks uit een raceboot werd gehaald.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model