Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lamborghini SUV

Nieuws: Lamborghini SUV

Eerste details Lamborghini SUV

11.04.2012

Eind deze maand zal Lamborghini op de Bejing Motor Show een studiemodel van een grote SUV onthullen. Een select groepje trouwe klanten mocht hun mening over de auto al geven en nu zijn daarvan enkele details op straat komen te liggen.

Volgens de berichten vertoont de nieuwe Lamborghini geen enkele overeenkomst met de vroegere, terreinwaardige LM002. Ambities om de gebaande paden te verlaten heeft de auto dan ook niet zozeer. Vierwielaandrijving zal echter wel tot de standaarduitrusting behoren. Naar verluidt staat de nieuwe SUV op het platform van de Q7 en heeft hij ook diens formaat. Het design heeft dan weer niets van doen met die Audi. Lamborghini's SUV oogt gespierd en neigt volgens de insiders naar het concept van een BMW X6. Maar dan natuurlijk met typische en agressieve stijlkenmerken uit Sant´Agata zoals de (zes)hoekige en trapeziumvormen. Het front zou trekken van de Aventador hebben, wat logisch lijkt.

Koolstof
Het interieur en dan met name het meubilair vertoont gelijkenissen met dat van de Sesto Elemento concept car en bestaat uit vier individuele zitplaatsen die door een hoge vaste middentunnel van elkaar gescheiden worden. Veel koolstofvezel is gebruikt om het geheel op te leuken en het wagengewicht zo veel mogelijk te reduceren. De preview was in eerste instantie vooral gericht op het uiterlijk. Over de techniek is niets bekend, al zetten we ons geld op de 5.2 liter V10 uit de Gallardo.

Deimos
Tegelijkertijd met het loskomen van deze informatie duikt er ook het bericht op dat Lamborghini de merknaam Deimos heeft laten registreren. De naam komt uit de Griekse mythologie. Deimos is de zoon van de oorlogsgod Ares en van Aphrodite, de godin van de liefde en vormt de personificatie van de paniek. Daarmee is de naam niet verwant aan een stier en dat is opvallend. We zullen zien of Deimos inderdaad de naam van de nieuwe SUV wordt.

Op 23 april meer over de nieuwe Lamborghini wanneer Auto China aanvangt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model