Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lamborghini Sesto Elemento

Nieuws: Lamborghini Sesto Elemento

De puzzel is af: Sesto Elemento

29.09.2010

Een teasercampagne van in totaal zes plaagplaatjes moest ons opwarmen voor een nieuwe Lamborghini in Parijs. De laatste zou vandaag, een dag voor de officiële onthulling, worden verstuurd maar de Fransen zijn de Italianen voor.

Tot grote spijt van Lamborghini is de eerste afbeelding van het mysterieuze studiemodel voortijdig gelekt via een Franse website. Hoewel de foto niet van hoge kwaliteit is, geeft het een goed beeld op de nieuwe Italiaanse telg. Ook wist het de naam van de bolide te bemachtigen: Sesto Elemento Concept wat vrij vertaald  vanuit het Italiaans ´het zesde zintuig´ betekent.

Gallardo
Opnieuw betaamt het hier geen volkomen nieuw model. Lamborghini past hetzelfde trucje toe die het uithaalde met de Reventón waarbij een Murciélago werd omgebouwd tot een straatlegale straaljager. Nu past men dezelfde strategie toe met de Gallardo die een crashdieet te verduren heeft gehad. Zo erg dat het leeggewicht van deze lichtste Gallardo ooit met maar lieft 341 kg is afgenomen tot een totaal van slechts 999 kg. Dit concept geeft daarmee, zoals beloofd aan, welke kant Lamborghini op wil.

Bloedsnel
Met een dergelijk vedergewicht en een potente V10 is het prestatieniveau van de Sesto Elemento Concept op papier adembenemend. Vooral de opgegeven acceleratietijd is onvoorstelbaar, want de bekende 0-100 km/h-sprint zou in slechts 2,5 seconden geschieden als we de gelekte informatie moeten geloven. Met een topsnelheid van 350 km/h zou de Lambo tot de snelsten ter wereld behoren. Realistisch of kolder? Morgen, vroeg in de ochtend, om 07.45 uur vindt de officiële onthulling plaats vanaf de beursvloer in Parijs.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model