Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Lamborghini Murciélago

Nieuws: Lamborghini Murciélago

Mean machine!

23.12.2008

Tuner edo competition en textieldesigner Chistian Audigier bundelen hun krachten en presenteren deze Lamborghini Murciélago LP 710. Met z’n matzwarte lak en sinistere figuren her en der is het een echte ‘mean machine’ geworden.

De toon wordt gezet met deze edo LP 710. Het thema is dan ook alles behalve vriendelijk. Het is niet zozeer de zwarte kleur die de Murciélago sinister maakt, maar vooral de fascinatie van designer Christian Audigier voor de wereld van piraterij en andere vormen binnen de onderwereld - als we het zo mogen noemen. Normaal gesproken leeft hij zich uit op het gebied van textiele vormgeving, maar dit keer was een sportwagen de klos. Van buiten en binnen is de Lamborghini bewerkt met doodskoppen en andere duistere figuren. Het afwerkingsniveau lijkt daarentegen wel dik in orde. Ieder z'n smaak, maar doe ons maar gewoon een zwarte Lamborghini Murciélago. En als we piraten willen zien gaan we wel naar een blockbuster in de bioscoop.

Legaal 360 km/h ervaren
Lamborghini MucielagoEdo Competition zette de looks van de LP 710 letterlijk extra kracht bij door aan de techniek te sleutelen. In de basis is de bolide een Murciélago LP640 maar door tal van technische aanpassingen is de auto omgedoopt tot LP 710. Dat betekent een vermogen van maar liefst 710 pk en een koppel van 700 Nm. Dat moet genoeg zijn om vanuit stilstand naar 100 km/h te knallen in iets meer dan drie tellen. Tweehonderd wordt al aangetikt wanneer je nog niet eens tot tien hebt geteld, terwijl z'n topsnelheid om de nabij 360 km/h bedraagt. Wie één van de vijf gelimiteerde exemplaren aanschaft, mag deze snelheid zelf achter het stuur ervaren op de hogesnelheidsbaan in Papenburg (Duitsland) of Nardo (Italië). Op verzoek zal een ervaren testrijder de begeleiding naar deze hoogste legale snelheid aldaar op zich nemen.

Ook als achterwielaandrijver
Lamborghini MucielagoVan origine is de LP 710 een vierwiel aangedreven sportwagen, maar zoals alles bij edo kan de LP 710 naar wens worden omgebouwd tot achterwielaandrijver. Hiermee wordt een gewicht van 40 kilogram bespaart, waardoor de auto volgens edo ook nog iets wendbaarder wordt. De rechtervoet moet daarentegen ook iets wendbaarder beroerd worden.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model