Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lamborghini Murciélago

Nieuws: Lamborghini Murciélago

Gelimiteerde Murciélago LP 650-4 Roadster

19.03.2009

Lamborghini heeft de details vrijgegeven van een gelimiteerde Murciélago LP 650-4 Roadster. Nog geen maand geleden was dit exclusieve model al uitgelekt, maar aan alle officiële details en goede foto’s ontbrak het nog. Die hebben we nu eindelijk mogen ontvangen uit Italië.

Deze exclusieve Murciélago Roadster beschikt over een getunede 6.5 liter V12 motor die een vermogen van maar liefst 650 pk weet op te wekken. En dat is toch weer 10 pk meer dan in de 'gewone' Murciélago (LP640) Roadster. Met al dat vermogen en koppel (660 Nm) weet de Murciélago wel raad. Mede dankzij de vierwielaandrijving wordt een 0-100 km/h sprint in 3,4 seconden behaald en ligt de topsnelheid op niet minder dan 330 km/h.

Grijs met oranje
Lamborhini MurcielagoAan de buitenzijde is de limited edition herkenbaar aan de speciale grijze lakkleur die bij de Italianen als Grigio Telesto door het leven gaat. Lamborghini combineert het 'saaie' grijs met knallende oranje accenten. Het LP 650-4 logo, de oranje remklauwen en de transparante motorkap maken het plaatje aan de buitenzijde compleet. Van binnen overheerst eveneens de stijl van grijs en oranje. Twee verschillende kleuren leder en diverse oranje accenten ronden het gelimiteerde karakter af.

50 exemplaren
Lamborghini zal slechts 50 exemplaren van de LP 650-4 Roadster gaan produceren. De fabrikant laat er nog maar eens mee zien dat de V12 die achterin de sportauto ligt nog lang niet aan z'n grenzen zit.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model