Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lamborghini Miura

Nieuws: Lamborghini Miura

Teruggevonden! De Lamborghini Miura uit The Italian Job

09.05.2019

In de openingsscene van The Italian Job (1969) rijdt een oranje Lamborghini Miura over de Grote Sint-Bernhardpas. Hij klapt in een tunnel op een bulldozer en wordt het ravijn in geschoven. Het wrak dat in de diepte verdwijnt, is echter niet dezelfde Miura. Maar dat wisten mensen toen niet ...

Pas enkele jaren na het uitkomen van The Italian Job kwamen liefhebbers erachter dat de Miura waarin acteur Rossano Brazzi reed helemaal niet was vernietigd. De filmmakers hadden simpelweg een identieke, reeds gecrashte Lamborghini gebruikt. De ontdekking leidde tot een zoektocht die vijftig jaar zou duren.

De ster duikt weer op
Het definitieve bewijs werd geleverd toen Fritz Kaiser uit Lichtenstein zijn Miura P400 naar Lamborghini Polo Storico (de historische afdeling van Lamborghini) bracht. Met behulp van archiefmateriaal en getuigenissen van onder meer Enzo Moruzzi (de stuntman die in de auto reed) kon worden vastgesteld dat chassisnummer #3586 inderdaad de ster uit The Italian Job is.

Besmettelijke witte stoelen
Eind jaren zestig klopte Paramount Pictures bij Lamborghini aan voor een filmauto. Ze besloten een zwaar beschadigd oranje exemplaar te gebruiken voor de crashscene. Ze hadden echter ook een gloednieuwe nodig voor de rijbeelden. Die had heel besmettelijke, met wit leer beklede stoelen, dus werden die voor de film vervangen door zwarte exemplaren (de witte hoofdsteunen zijn nog wel zichtbaar). Na de opnames kreeg de Miura zijn witte stoelen weer terug en werd hij in Rome afgeleverd aan zijn eerste eigenaar.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model