Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lamborghini Jota

Nieuws: Lamborghini Jota

Nieuwe merkwaarden bij Lamborghini

15.09.2010

Nog vijftien dagen totdat de persdagen van de Autosalon van Parijs 2010 aanbreken en dan zal Lamborghini zijn nieuwe raspaard onthullen. Hoogstwaarschijnlijk is dit de opvolger van de Murciélago waarvan ze nu de tweede teaser hebben verspreid. De bijgevoegde info is minstens zo interessant...

In de aanloop naar de officiële onthulling van de nieuwe supercar zal Lamborghini maar liefst zes plaagplaatjes de wereld insturen. Klaarblijkelijk denk de Italiaanse renstal dat het anders niet genoeg aandacht krijgt in Parijs maar dat zal ongetwijfeld niet zo zijn. Een nieuwe Lambo op een autoshow staat altijd garant voor duwen en dringen aan de glazen hekken die de bolides beschermen voor kleffe vingervlekken.

Hoog niveau
Maar goed, we mogen het tweede puzzelstukje naast de eerste leggen en opnieuw gaan gissen wat het totaalplaatje zal zijn. Wij hebben tot nu toe nog geen enkel idee maar dat het deze kant op gaat lijkt zeker. Of toch niet want tel het aantal rood omringde kelken eens?! Precies, tien stuks. Geen V12 voor een topmodel van Lambo? Dat kan toch haast niet waar zijn! Of zou het toch een compleet ander model zijn? Mmm, Lamborghini krijgt hiermee exact wat het wil: hun nieuwe onthulling houdt de gemoederen flink bezig.

Nieuwe merkwaarden
Minstens zo interessant is de inhoud van het bijgevoegde stukje tekst. Nee, het is geen informatie over de nieuwkomer, maar geeft ons enigszins inzicht over de toekomstige merkwaarden van Lamborghini. De onthulling van de nieuweling zal namelijk ook de start zijn van een nieuwe bedrijfsfilosofie: de prioriteit leggen op topsnelheid maakt plaats voor de focus op acceleratie en wegligging. "Topsnelheid is niet zo belangrijk meer voor ons. Alle supersportwagens van tegenwoordig kunnen 300 km/h rijden en dit haal je doorgaans niet eens op een circuit, laat staan op de openbare weg. Daarom verleggen we onze doelen naar handling en acceleratie."

De verhoudingen liggen anders
Lamborghini geeft daarnaast aan dat design altijd een belangrijke rol zal blijven spelen. De invulling ervan zal alleen anders worden met pk/gewichtsverhouding als achterliggende gedachte. De krachtlevering van toekomstige Lamborghini's zullen dus niet of nauwelijks meer stijgen. Daarvoor in de plaats wordt het wagengewicht van de auto´s lager waardoor ze alsnog beter (dan hun voorgangers) presteren.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model