Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lamborghini Huracan LP580-2 Spyder

Nieuws: Lamborghini Huracan LP580-2 Spyder

Dubbel genieten: Lamborghini Huracan LP580-2 Spyder

17.11.2016

Lamborghini heeft al een Huracan met louter achterwielaandrijving. Maar het kan altijd nog beter. Met de Huracan LP580-2 Spyder natuurlijk!

De Lamborghini Huracan is van nature een vierwielaandrijver. Leuk! Maar puristen gaan natuurlijk voor de LP580-2 Coupé waarbij alle pk's louter op de achterwielen worden losgelaten. En dat kan voortaan ook in een zomerse combinatie, waarbij ook de helse klanken van de V10 ongefilterd op je trommelvliezen wordt afgevuurd.

Minder is meer
Technisch zijn beide versies identiek. Ook als Spyder beschikt de Huracan LP580-2 over een teruggetunede 5.2 liter V10. Normaliter levert de tiencilinder immers 610 pk. Daar kun je over mopperen, maar als dat ervoor nodig is om te kunnen genieten van onvervalst driftbeest, dan zij het zo.Bovendien heeft het lozen van het vierwielaandrijvingsysteem nog een voordeel, namelijk een lager gewicht. De Huracan LP580-2 Spyder bespaart er ruim 30 kilogram mee, dus die evenzoveel pk's die gemist moeten worden zijn er in de prakrijk nagenoeg te verwaarlozen. Dat zie je ook terug in de sprinttijd. Die is met 3,6 seconden slechts twee tiende langzamer dan de vierwielaangedreven LP610-4 Spyder. De topsnelheid van de nieuwste loot aan de Huracan-stam ligt op 319 km/h

Visuele aanpassingen
Lamborghini heeft met de open LP580-2 de gelegenheid meteen aangegrepen om de Huracan visueel iets te wijzigen. Zo smoelt de voorbumper net even anders dan de overige Huracan-modellen, alsmede de zij-skirts. Niet veel, maar toch.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model