Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lamborghini Huracan GT3

Nieuws: Lamborghini Huracan GT3

Officieel: Lamborghini Huracan GT3

27.01.2015

De vorig jaar gepresenteerde Huracan Super Trofeo was al heftig, maar deze GT3-versie weet helemaal van wanten. Lamborghini zelf gaat ermee racen in de Blancpain Endurance Series, met de Nederlander Jeroen Mul als een van de fabriekscoureurs. Maar ook andere teams kunnen zich melden voor de Huracan GT3.

Het is voor het eerst dat Lamborghini betrokken is bij een GT3-racer. De Huracan GT3 is in samenwerking ontwikkeld met Dallara Engineering, geen onbekende in de racerij. Vanzelfsprekend zullen de massieve achterspoiler, diffuser en bodykit rondom allemaal zorgen voor een immense hoeveelheid downforce en dus grip. Ook onderhuids gaat het er wild aan toe.

Racespecificaties
In de basis is deze GT3 natuurlijk een Huracan zoals iedereen die kan kopen bij de dealer. Maar daarmee is eigenlijk alles wel gezegd. Aan de 5.2 liter V10 is flink gesleuteld, waarschijnlijk met meer vermogen tot gevolg. Lamborghini wil daarover echter niets kwijt.
Verder beschikt de GT3 over een rolkooi, sequentiële zesbak, een racekoppeling en een interieur waarbij alle overbodige zaken die niet nodig zijn om te kunnen racen overboord zijn gegooid. Dat zie je terug in het wagengewicht; dat ligt bij de GT3 op een bescheiden 1.239 kilogram. En al dit kan van jou zijn voor € 369.000,-, exclusief belastingen.

Spa
De Lamborghini Huracan GT3 zal in actie komen in Azië en Noord-Amerika, maar ook Europa. Bijvoorbeeld tijdens de 24 Uren van Spa-Francorchamps, eind juli.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model