Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lamborghini Gallardo

Nieuws: Lamborghini Gallardo

Minder opties voor Lamborghini Gallardo

30.08.2012

We zagen door de bomen het bos niet meer met de huidige Lamborghini Gallardo. Het Italiaanse merk belooft nu beterschap want de nieuwe modellijn zal een stuk beter te begrijpen zijn.

Sinds de introductie van de tweede generatie van de Gallardo lijkt er een soort wildgroei te zijn ontstaan aan speciale uitvoeringen van de 'kleine' stier. Modellen met gewichtsbesparing, vier- of achterwielaandrijving, met of zonder dak, extra vermogen en een speciaal likje verf. Het is allemaal mogelijk met de huidige Gallardo en ook nog eens allemaal door elkaar. Prima voor iemand die graag veel keus heeft, maar bepaald niet duidelijk voor de buitenwereld en potentiële kopers.

Nieuw
Daarom geen Supertrofeo, Tricolore Italia, Balboni, Stradale of Superleggera voor de nieuwe Gallardo die waarschijnlijk in 2014 zijn opwachting zal gaan maken. Een belangrijke optie die wél in de prijslijst blijft staan is de achterwielaandrijving. Geïntroduceerd op de Balboni-editie bleek dit precies de juiste snaar te raken bij Lamborghini-puristen. Ook zal er opnieuw een Superleggera en Spyder gemaakt worden maar daarmee houdt het, als we Lamborghini mogen geloven, wel mee op. De beroemde V10 blijft waarschijnlijk in de motorbeugels liggen, al zwemt de Italiaanse fabrikant daarmee natuurlijk wel tegen de downsizing-stroom in. Het liet echter met de Aventador al zien dat het daar ´grotendeels´ maling aan heeft.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model