Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lamborghini Gallardo

Nieuws: Lamborghini Gallardo

Lamborghini wuift Gallardo definitief uit

26.11.2013

Na ruim een decennia trouwe dienst is het einde van de productie van de Lamorghini Gallardo een feit. Een Lamborghini-liefhebber kocht de LP 570-4 Spyder Performante in de kleur Rosso Mars als toevoeging van zijn collectie.

De glansrijke loopbaan van de Gallardo begon in 2003, op de Autosalon van Genève. Sindsdien werden er 14.022 exemplaren vervaardigd en daarmee is de Gallardo de meest succesrijke Lamborghini ooit. We mogen zelfs spreken van een van de meest succesvolle supercars aller tijden. Het model is in liefst 32 verschillende versies gebouwd, met spraakmakende edities als de Spyder, de Superleggera en de Super Trofeo Stradale. Zelfs de Italiaanse politiemacht, de Carabinieri, kreeg de beschikking over een Gallardo.

Sterrenstatus
Dat de supercar een gewaardeerd figuur was blijkt helemaal uit het feit dat van alle geproduceerde Lamborghini's in de afgelopen halve eeuw de helft een Gallardo betrof. Toch duurde het een ogenblik voordat het model die sterrenstatus bereikte. De eerste vier jaar werden er gemiddeld slechts 250 stuks per jaar geproduceerd, terwijl het Italiaanse merk in de periode daarna jaarlijks 2.000 eenheden ging vervaardigen.

Opvolging
Nu is de Gallardo dus niet meer, maar een opvolger staat reeds te trappelen. Die plaatsvervanger zal Cabrera gaan heten. Dat model krijgt wederom een 5.2 liter tiencilinder onder de kap en heeft standaard vierwielaandrijving. Ook achterwielaandrijving, zoals de Gallardo LP 550-2 Valentino Balboni dat had, wordt beschikbaar. Volgend jaar mogen we de nieuwe Cabrera welkom heten.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model