Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lamborghini Gallardo

Nieuws: Lamborghini Gallardo

Lamborghini Gallardo zwaait spectaculair uit

01.08.2013

Keer op keer weet Lamborghini meer en meer uit de Gallardo te halen. Ditmaal stonden de circuitauto’s model voor wat de Gallardo LP 570-4 Squadra Corse geworden is. Een spetterend afscheidsnummer van de huidige Gallardo.

Je mag er gewoon de straat mee op, maar het model heeft veel gemeen met de racewagens die in de Lamborghini Blancpain Super Trofeo uitkomen. En niet geheel toevallig, het model heeft immers veel van zijn elementen aan die circuitversies te danken. Rechtstreeks afkomstig van de racebolide zijn de motorkap en de achtervleugel - die drie keer zo veel neerwaartse druk ontwikkelt als die op een standaard Gallardo LP 560-4. Ze zijn beiden uit carbon, een materiaal dat ook terugkomt in het interieur. En nu we het daar toch over hebben - het gros van de bekleding daar is Alcantara omdat het luxueus aanvoelt, maar toch een stuk minder weegt dan leder. Droog aan de haak weegt de Squadra Corse 1.340 kg, toch alweer 70 kg minder dan een standaard Gallardo.

570 pk
De aandrijflijn omvat de welbekende 5.0 liter V10 die ditmaal 570 pk opwekt bij 8.000 tpm. Slechts 10 pk meer, maar in combinatie met het afgenomen gewicht wel degelijk van invloed. Vierwielaandrijving en een gerobotiseerde zesbak zetten dat vermogen om in beweging. Efficiënt, zo blijkt uit de sprinttijd van 3,4 seconden (0,2 seconden sneller dan de LP 560-4) en de topsnelheid van 320 km/h. Het vermogen om te stoppen is gelukkig eveneens opgewaardeerd - met standaard keramische remschijven.

Geschiedenis
Lamborghini zal de Gallardo LP 570-4 Squadra Corse presenteren op de IAA in Frankfurt. Vermoedelijk zal dit nu echt de allerlaatste Gallardo zijn waarmee de huidige generatie de geschiedenisboeken in zal gaan

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model