Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lamborghini Gallardo

Nieuws: Lamborghini Gallardo

Lamborghini Gallardo krijgt nieuwe neus

27.09.2012

Lamborghini wil duidelijker naar de klant toe zijn. Het beloofde aan een overzichtelijker modellengamma te werken. Anders gezegd, minder lichtingen en varianten. En wat doet Lamborghini in Parijs? Ze tonen nog maar eens een inmiddels stokoude Gallardo met - jawel - enkel een licht gepoederde neus.

Afgelopen maand beloofde Lamborghini beterschap wat betreft de totale wildgroei in haar assortiment. De Gallardo is namelijk te verkrijgen in tal van uitvoeringen, met of zonder vierwielaandrijving en uiteraard als coupé en cabriolet. Meer overzicht was het streven. Maar wat schetst onze verbazing, het merk lijkt helemaal te streven naar duidelijk en presenteert in Parijs alsof haar neus bloed de voor de zoveelste keer licht aangepast Gallardo.

Stephan Winkelmann
De CEO van Lamborghini, Stephan Winkelmann, spreekt tijdens de Volkswagen Group Night voorafgaand aan de autosalon in de Franse hoofdstad van een nieuwe Gallardo, maar kenners weten wel beter. Zij zien de huidige Gallardo met enkel nieuwe luchtinlaten in het voorsteven en een hertekende achterbumper. Absoluut niet nieuw dus, maar slechts een summiere facelift. Hoe dan ook, deze twee verse designfeatures ´moet de Italiaan een breder voorkomen geven en bijdragen aan een nóg dynamischere uitstraling´. De nieuw ontworpen, 19 inch lichtmetalen gepolijste Apollo-wielen benadrukken dit volgens Lamborghini nogmaals. Een melding over het interieur en de techniek maakt Winkelmann niet en die zullen, verwachten wij, ook niet aan de kaak gesteld zijn.

Edizione Tecnica
Wel nieuw is de komst van een kakelverse variant van de Gallardo genaamd LP570-4 Edizione Tecnica. Het model is een speciale uitvoering waarbij de klant de keuze heeft om hem te baseren op de Superleggera of de Spyder Performante. Beide zijn uitgerust met de bekende 5.2 liter V10 die 570 pk over de vier wielen verdeelt.
Het unieke aan de Edizione Tecnica zit 'em in zijn luxere aankleding, vaste achtervleugel en de montage van koolstofvezel-keramische remmen. En Lamborghini levert de speciale 'stier' in een drietal nieuwe kleuren, namelijk met een Nero Nemesis (mat zwart) carrosserie met Arancio Argos (oranje) details, vice versa of een combinatie van Bianco Canopus (mat wit) met oranje accenten.

Tijd winnen
Het komt er dus waarschijnlijk op neer dat Lamborghini de 'nieuwe' Gallardo in twee reguliere uitvoeringen nog gaat leveren: als LP 560-4 Coupé en Spyder. Daarnaast blijven de 'oude' achterwielaangedreven LP 550-2 Coupé en Spyder leverbaar, net als de LP 570-4 Superleggera en de dakloze LP 570-4 Spyder Performante. Alleen zijn de twee laatstgenoemde uitvoeringen vanaf heden dus ook verkrijgbaar als Edicizone Tecnica. Een beetje vreemd, maar nog steeds erg lekker.

De gewijzigde Gallardo is vanaf november verkrijgbaar.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model