Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lamborghini Gallardo

Nieuws: Lamborghini Gallardo

Gallardo GT3 klaar voor raceseizoen

05.01.2012

Na een succesvol 2011 is Reiter Engineering er klaar voor om aankomend raceseizoen opnieuw te schitteren. Wederom willen ze met een geprepareerde Lamborghini Gallardo deelnemen aan verschillende GT-races. Uiteraard met de nodige verbeteringen.

Vorig seizoen kende de Lamborghni Gallardo GT3 van Reiter gloriedagen in onder andere de ADAC GT Masters, Braziliaanse en Aziatische GT3-competities en het Spaande GT3-kampioenschap. Om het aankomende raceseizoen nog een stap verder te gaan stoomde Reiter hun Gallardo-racer klaar voor uitputtende langafstandsraces. Snelheid is daarin belangrijk, maar betrouwbaarheid nog meer. Daar ging dan ook voornamelijk de aandacht naar uit.

Modificaties
Reiter voerde diverse wijzigingen door om de levensduur van verschillende onderdelen te verlengen. Een van de meest op de proef gestelde onderdelen tijdens langdurige races is de versnellingsbak. Daarom monteerde Reiter in de Gallardo LP600+ GT3 een nieuwe van het merk Holinger. Hun transmissie bevat minder onderdelen dan de versie voorheen en is lichter van stuk.

Aerodynamica
Daarnaast werd er gesleuteld aan de ophanging wat de wegligging ten goede moet komen. Reiter is er momenteel nog mee aan het testen. Meer neerwaartse druk op de assen is gegenereerd door een geoptimaliseerde bodykit met grotere frontsplitter en aanpassingen aan de achtervleugel. Achterin ligt een slechts licht verfijnde V10 met ruim 600 pk. Desalniettemin is het remsysteem toch verbeterd met remmerij van AP Racing.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model