Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lamborghini Gallardo

Nieuws: Lamborghini Gallardo

Enco geeft Lamborghini Gallardo meer pit

03.12.2009

De nieuwe Ferrari 458 Italia zet de Lamborghini Gallardo LP560-4 weer op achterstand in de pk-oorlog. Tuner ENCO zag dit ook gebeuren en ontwikkelde daarom een vermogensupgrade voor teleurgestelde Gallardo bezitters.

Lamborghini GallardoHet blijft een eeuwige strijd tussen de beide Italiaanse sportwagenmerken. Het gloednieuwe raspaard uit Maranello beschikt over een vermogen van 570 pk, tien paarden meer dan de concurrent uit Bologna. Tuner ISMA had hiervoor al een noodoplossing bedacht met een upgrade van twintig paardenkrachten, maar ENCO overtreft dit ruimschoots met zestig pk extra. Het additionele vermogen duwt de kracht van de Gallardo door de 600 pk grens naar een maximum van 620 pk. De toename van het koppel is minder spectaculair. Die steeg van 540 Nm naar 575 Nm in totaal.

Cosmetische correctie
Lamborghini GallardoHet bleef echter niet bij een vermogenstoename alleen. De ingenieurs van ENCO bogen zich na de technische aanpassingen over een cosmetische ingreep. Zo verving de tuner de voor- en achterbumper door een van koolstofvezel gefabriceerd exemplaar met extra koelopeningen. Om het gewicht van de Gallardo nog verder te verlagen werden ook de zijskirts, diffusser, zijspiegels en bagageklep vervangen door een lichtere variant van koolstofvezel. Ook in het interieur komt dit materiaal op diverse manieren terug. Onder andere in de teller, deurgrepen en middenconsole. We zijn benieuwd naar de reactie van Ferrari(tuners)!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model