Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lamborghini Gallardo Tricolore

Nieuws: Lamborghini Gallardo Tricolore

Raspaardje: Gallardo Tricolore

17.03.2011

Speciaal voor het vaderland werd de Lamborghini Gallardo Tricolore bedacht. Aanvankelijk leek 150 jaar ‘één Italië’ niet meer waard dan een witte lak en een driekleurige streep. Daar komen we nu op terug, want de auto is namelijk gebaseerd op de Gallardo Balboni.

Anderhalf jaar geleden zwaaide Lamborghini hun trouwe en geliefde testrijder Valentino Balboni uit die ging genieten van zijn pensioen. Dit deed het met de Gallardo LP550-2 Balboni waarbij het laatste cijfer in zijn naam verwijst naar twee aangedreven wielen. De achterste twee welteverstaan en dat maakte de speciale editie in één klap een stuk begerenswaardiger dan alle andere moderne Lambo's voorzien van vierwielaandrijving.

Meer Balboni
Feitelijk is de Gallardo Tricolore niets meer en minder dan een Balboni met een witte carrosserie met patriottistisch striping, koolstofvezel spiegels en zwartgelakte velgen. Ook de rest van de techniek komt namelijk overeen met die van de Balboni, dus een V10 die 550 pk sterk is en een leeggewicht van 1.380 kg. Specificaties die zijn goed voor een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 3,9 seconden en een top van 320 km/h. De oplage van de Gallardo Valentino Balboni is beperkt tot 250 exemplaren. Hoeveel Tricolore's Lamborghini gaat bouwen is niet bekend gemaakt.

Bekijk ons aanbod gebruikte Lamborghini Gallardo

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model