Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Lamborghini Gallardo Superleggera

Nieuws: Lamborghini Gallardo Superleggera

Superleggera

29.01.2008

De toevoeging Superleggera staat bij de Lamborghini Gallardo voor minder gewicht en meer vermogen. Een gouden combinatie in de wereld van de supersnelle sportauto´s waar alles draait om optimale afstelling. Met 100 kg minder gewicht en 10 pk meer vermogen weet de Gallardo Superleggera zijn zwaardere broeder achter zich te laten.

De komst van steeds sterkere en lichtere materialen maakt het voor sportautofabrikanten mogelijk het gewicht van hun bolides in toom te houden. En daar maakt menig fabrikant dan ook dankbaar gebruik van. De Porsche Carrera GT, de Audi R8 en de BMW M6 zijn slechts enkele voorbeelden van sportauto´s die gebruik maken van aluminium, carbon en magnesium om het gewicht te beperken. Ook Lamborghini haakt hierop in met de Gallardo Superleggera.

Carbon en polycarbonaat

Ten opzichte van de gewone Gallardo is het model 100 kg lichter. Die gewichtsafname is vooral gerealiseerd door de motorkap, zijspiegels, deurpanelen en delen van het dashboard van carbon te maken. Bovendien werden de glazen ramen vervangen door exemplaren van polycarbonaat en zijn de stoelframes ook van carbon. Het totale gewicht van de auto werd daardoor van 1.430 naar 1.330 kg gereduceerd.

530 pk sterke V10

De 5.0 liter V10 die pal achter de inzittenden ligt kreeg er 10 pk bij. De krachtbron levert hierdoor een vermogen van 530 pk bij een indrukwekkend toerental van 8.000 tpm. Het koppel van 510 Nm zorgt in elke versnelling voor een adembenemende acceleratie. Om vanuit stilstand naar 100 km/h te sprinten heeft de Gallardo Superleggera slechts 4 seconden nodig. Wanneer de situatie dat toelaat kan de Italiaanse sportauto een topsnelheid van 315 km/h behalen.

Achterspoiler

Om de Superleggera ook uiterlijk te laten onderscheiden van de gewone Gallardo is een scherp gelijnde achterspoiler gemonteerd. Ook de striping op de zijkant en de letters Superleggera doen geen twijfel bestaan over het potentieel van deze auto. In het interieur overheerst carbon op het dashboard gecombineerd met prachtig alcantara.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model