Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Lamborghini Gallardo LP560-4

Nieuws: Lamborghini Gallardo LP560-4

Officieel: Lamborghini Gallardo LP560-4

05.03.2008

Lamborghini toont in Geneve de Gallardo LP560-4. De Italiaan moet het met 40 pk meer en 20 kg minder weer op nemen tegen de uitdager uit Maranello: de Ferrari F430.

Na meer dan 7.100 exemplaren van de Gallaro gemaakt te hebben is het tijd voor een verbetering van het product moet Lamborghini gedacht hebben. Het is alweer vijf jaar geleden dat de Gallardo het levenslicht zag en is ondertussen slechts één keer licht gewijzigd. De Lamborghini Gallardo LP560-4 is het antwoord.

Hart vergroting

Lamborghini GallardoMeest belangrijke aspect aan de gewijzigde Gallardo is de motor. Deze is vergroot van 5.0 liter naar 5.2 liter en levert 40 pk meer, zodat het totaal vermogen op 560 pk uit komt. Het koppel bedraagt 540 Nm bij 6.500 toeren per minuut. Deed het oude model de sprint van nul naar honderd kilometer per uur nog in vier seconden, de nieuwe snoept daar drie tienden van af, zodat al na 3,7 seconden de honderd op de klok staat. De topsnelheid steegt met tien kilometers, wat de top nu op 325 km/h brengt.

Op dieet

Lamborghini GallardoNaast extra vermogen krijgt de LP560-4 ook minder gewicht. Door wijzigingen in materiaalkeuze is de wagen niet alleen 20 kilogram lichter geworden, ook is de stijfheid van de auto verbeterd. De auto wordt geleverd met vierwielaandrijvingsysteem in combinatie met een handgeschakelde zesbak of met een halfautomatische, sequentiële bak die bij Lamborghini E-Gear genoemd wordt. Deze versnellingsbak is ook onder handen genomen en schakelt in snelste mode 40% sneller. Ook wordt de LP560-4 optioneel leverbaar met keramische remmen van het merk Brembo. Deze remmen zorgen niet alleen voor meer remkracht, ook zorgt het voor een lage gewicht.

Nieuw aerodynamische pakket

Lamborghini GallardoNaast de technische wijzigingen zijn er ook optische wijzigingen te melden. Zo krijgt de LP560-4 nieuwe koplampen, nieuwe bumpers rondom, nieuwe achterlichtunits en een andere diffusor. Het totale aerodynamische pakket ging op de schop en zorgt voor een 31% effectievere body. Opvallend is dat de LP560-4 vier uitlaten gekregen heeft in vergelijking met de twee uitlaten van de vorige versie. De 4 in naam staat overigens niet voor het aantal uitlaten, maar voor de vierwielaandrijving van de auto.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model