Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Lamborghini Gallardo LP560-4

Nieuws: Lamborghini Gallardo LP560-4

Gallardo LP560-4 voor Italiaanse Polizia

30.10.2008

Lamborghini heeft een nieuwe servicewagen aan de Italiaanse Staatspolitie overhandigd. Een nagelnieuwe Gallardo LP560-4 vervangt het ‘oude’ model. Met een vermogen van 560 pk en een topsnelheid 326 km/h zou het kinderlijk eenvoudig moet zijn een achtervolging in te zetten.

De Gallardo LP560-4 Polizia is de derde Lamborghini voor het Italiaanse politiekorps. De eerste heeft het veld geruimd na ruim vier jaar trouwe dienst en een kilometrage van 140.000 km. De tweede Gallardo in blauw/witte Polizia-trim moet het nog even uitzingen. Deze is vanaf 2005 in gebruik genomen en z'n kilometerstand van een kleine ton is nog niet rijp genoeg om ingeruild te worden.

Doeleinden
Lamborghini GallardoBeide politiewagens worden ingezet om de veiligheid op de snelwegen te waarborgen en om snel ter plekke kunnen zijn daar waar medische hulp spoedig wordt vereist. Naast deze voornaamste taken wordt de Gallardo ingezet voor normale gelegenheden. Ieder jaar pronkt de Lamborghini min of meer tijdens het tradionele 'Feste di Polizia'. Ook escorteerverantwoordelijkheden tijdens (auto)evenementen behoren tot het dienstenpakket.

Ouderwetse ´Paletta´
Lamborghini GallardoDe nieuwe LP650-4 Polizia is vanwege bovenstaande doeleinden - net als zijn voorganger - uitgerust met allerlei apparatuur zoals een defibrillator en een koelsysteem voor het vervoeren van donororganen. Tijdens patrouillewerkzaamheden worden de - dertig speciaal opgeleide - politieagenten die deze dienstwagen mogen besturen ondersteunt door een geavanceerd systeem dat nummerborden kan traceren. Een kleine camera in de binnenspiegel kan livebeelden rechtstreeks naar de controlekamer sturen. Daar wordt bepaald of de verdachte inderdaad als verdachte gezien kan worden. Om niet helemaal afhankelijk te zijn van de elektronische techniek zijn er ook eenvoudige hulpmiddelen in de Gallardo aanwezig. Een relatief eenvoudige politieradio en een heuse 'Paletta' doen dienst om iemand door middel van zwaaibewegingen te begeleiden of tot stilstand te brengen.

Aerodynamisch zwaailicht
Lamborghini GallardoDe LP560-4 Polizia is in staat zulke hoge snelheden te halen dat een conventioneel zwaailicht niet vast zou blijven zitten. Speciaal daarvoor werd het aangepast aan de topsnelheid van de sportwagen. Niet alleen de aerodynamica is verbeterd maar tevens de behuizing is versterkt met aluminium componenten. De Polizia kan z´n lol weer op de komende jaren!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model