Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lamborghini Gallardo LP560-4 Spyder

Nieuws: Lamborghini Gallardo LP560-4 Spyder

Nieuwe LP560-4 Gallardo Spyder!

16.10.2012

Wat eigenlijk het decor – de Autosalon van Parijs – had moeten zijn voor de gloednieuwe generatie vormde slechts het showtoneel van de vernieuwde Lamborghini Gallardo. Een lichte teleurstelling al heeft de volbloed gedurende het afgelopen decennia weinig van haar sexy looks verloren. Zeker de Spyder die we nu in haar nieuwe gedaante te zien krijgen.

De vernieuwde Gallardo LP560-4 Coupé kennen we al, hij vormde immers het grootste nieuws van Lamborghini tijdens de Autosalon van Parijs. Nu is het de beurt om aan de Spyder-variant om de show te stelen. Want hoewel het nieuwtje er na een kleine tien jaar, meerdere botox-injecties en legio speciale edities wel af is blijft de Gallardo een begeerlijke Italian beauty.

E-Gear
Designtechnisch zijn de doorgevoerde wijzigingen natuurlijk gelijk aan die bij de dichte LP560-4. Dat geldt ook voor de techniek onder het hertekende plaatwerk. Vlak achter de voorstoelen rust een geoptimaliseerde 5.2 liter V10, goed voor een piekvermogen van 560 pk. De aangedreven wielen bevinden zich zowel vóór als achter de bestuurder en kunnen enkel nog worden aangestuurd via Lamborghini´s gerobotiseerde versnellingsbak E-Gear. Terwijl de Coupé nog leverbaar blijft met handbak gaat deze vlieger dus niet op voor de vernieuwde Spyder. De enige vorm van zelfcontrole over de verzetten in de open LP560-4 is door te schakelen via de flippers achter het stuurwiel.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model