Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lamborghini Gallardo LP560-4 Spider

Nieuws: Lamborghini Gallardo LP560-4 Spider

Objectieve schoonheid

27.11.2008

In navolging van de Lamborghni Gallardo LP560-4 presenteren de Italianen de dakloze Spider. De specificaties zijn gelijk aan die van de coupé. Kortom, met 560 pk en 540 Nm flaneren over de boulevards.

Bij sommige dingen staat nou eenmaal buiten kijf dat ze uitsluitend subjectief georiënteerd zijn, bijvoorbeeld de issue 'vormgeving'. Wat ieder ervan vindt is eigenlijk uiterst persoonlijk en een absolute kwestie van smaak. Maar neem nou - de op de Los Angeles Motor Show gepresenteerde - Lamborghini Gallardo LP560-4 Spider. Kijkend naar de foto's kan je toch niet anders concluderen dat er wel degelijk dingen zijn - hoe subjectief ook - die in het rijtje van feiten opgenomen kunnen worden. Zo ook de LP560-4 Spider; pure objectieve schoonheid.

´Speciaal´ voor Californië
Lamborhini GallardoLamborghini koos niet voor niets de Los Angeles Motor Show voor de officiële onthulling van de Gallardo LP560-4 Spider. De Verenigde Staten is nou eenmaal de grootste afzetmarkt van de Italiaanse sportwagenfabrikant. Vooral het zuiden van Californië is helemaal weg van de sportwagen uit Sant'Agata in Bolognese (Italië). Maar liefst 30% van alle verkochte Lamborghini's in Amerika zijn hier verkocht. Met de lancering van de LP560-4 Spider in de lente van 2009 zal het aandeel hierin vermoedelijk nog eens toenemen. Geweldig getimed van Lamborghini, zo net voor het hoogseizoen. De Califonia Boulevard is natuurlijk een uitstekend plek voor de Spider. In totaal verlieten zo'n 8.500 Gallardo's de fabrieksbanden, sinds zijn introductie in 2003.

560 pk en 540 Nm
Lamborhini GallardoOnder de afdekplaat achter de inzittenden ligt dezelfde 5.2 liter V10 als in de gesloten variant. Ook het vermogen blijft met 560 pk en 540 Nm gelijk. Hiermee bereikt de Spider in zo'n vier seconden de 100 km/h. De topsnelheid reikt ver over de 300 km/h. Mooi cijfers natuurlijk, maar de sexy Spider is natuurlijk voornamelijk bedoeld om te flaneren over boulevards en mooie binnenwegen. Daar waar veel (toekijkend) publiek aanwezig is. Want dat je gezien wordt staat buiten kijf met deze één van de mooiste cabrio's ooit. En als je niet meteen opgemerkt wordt, dan laat de machtige V10 wel weten dat je eraan komt. En dat is alles behalve subjectief.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model