IAA 2011
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lamborghini Gallardo LP 570-4 STS

Nieuws: Lamborghini Gallardo LP 570-4 STS

Gallardo LP 570-4 Super Trofeo Stradale

13.09.2011

Hij heet Gallardo LP 570-4 Super Trofeo Stradale, zal in een gelimiteerde oplage van slechts 150 stuks het licht zien en is de meest extreme versie die de Italiaanse constructeur ooit van het model bouwde. En je raadt het vast al: het model is voor het eerst te zien op het Autosalon van Frankfurt.

De Lamborghini Gallardo LP 570-4 STS leent een aantal elementen die rechtstreeks afkomstig zijn van de raceauto's waarmee in de Blancpain Super Trofeo geracet wordt; de gigantische manueel instelbare achtervleugel en de motorafdekking die met clips vastzit bijvoorbeeld. Beide zijn uiteraard uitgevoerd in carbon. Het vermogen van de 5.2 liter V10 is licht gestegen tot 570 pk en het model weegt amper 1.340 kg weegt. Iedere pk hoeft zodoende nog maar 2,35 kg voort te slepen. Vanuit stilstand naar de 100 km/h neemt 3,4 seconden in beslag en wanneer het gaspedaal volledig tegen het schutbord wordt geduwd stoom je zonder pardon door tot de 320 km/h!

Rood & zwart
Lamborghini Gallardo LP 570-4 STSAl dat Lamborghini-geweld wordt verpakt in een rood jasje. De lakkleur heet Rosso Marsen het wordt gecombineerd met matzwart. De luchtinlaten in de voorbumper en de in carbon uitgevoerde onderdelen zijn tevens op die manier afgewerkt. Ook het interieur houdt vast aan de zwart/rood-combinatie waarbij alcantara de overheersende bekledingsoort is. Dat weegt immers minder dan leder. Ook de onder meer grotendeels in carbon uitgevoerde sportkuipjes die als een tweede huid om je lijf horen te kleven zijn erin uitgevoerd.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model