Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lamborghini Gallardo LP 550-2 Valentino Balboni

Nieuws: Lamborghini Gallardo LP 550-2 Valentino Balboni

Anderson: Lambo Gallardo Balboni Edition deel II

04.08.2010

De Lamborghini Gallardo LP 550-2 Valentino Balboni, we dachten dat een autonaam niet langer zou kunnen. Bovendien is deze unieke achterwielaangedreven Gallardo al een speciale editie van zichzelf. De redelijk onbekende tuner Anderson Germany zag dat het nog wel wat beter en langer kon.

Volluid heet hij Anderson Germany Lamborghini Gallardo LP-550-2 Balboni Edition. Spreekt dat maar eens in één keer uit. Geheid dat je tussendoor even naar adem moet happen. Maar goed, een dergelijke auto verdient een dergelijke naam. De Balboni is namelijk één van de meest bijzondere Lamborghini's van het afgelopen decennia want voorzien van louter achterwielaandrijving. Sinds 2001 had Automobili Lamborghini er geen meer voortgebracht. De exclusiviteit werd vervolgens nog eens versterkt door er slechts 250 te bouwen. Toch heeft Anderson tot enige verbazing er één weten te bemachtigen. Dit is het gevolg.

Lamborghini GallardoExterieur
Anderson maakte van de Balboni pas echt een unicum door hem te voorzien van driedelige velgen behandeld met een speciale lak en omringd met een goudkleurige velgrand. De exemplaren meten 20 inch en daaromheen is schoeisel gelegd in de maat 235/30 vóór en maar liefst 305/30 achter. Omdat de Düsseldorfse tuner niet teveel wilde sleutelen aan de 'perfectie' van de Balboni hebben ze daarnaast alleen nog de achterlichtunits wat donkerder gemaakt.

Interieur
Niet zichtbaar, maar wel een leuke toevoeging, is het drietraps sportuitlaatsysteem. De verschillende stadia van het uitlaatgeluid laat zich bedienen via een afstandsbediening. Afhankelijk van de gekozen hardheid gaat er een klep binnen het spuitstuk deels of helemaal open. Dat klinkt ongetwijfeld zeer lekker, helemaal als ook nog eens de V10 is opgevoerd naar 590 pk. Ook het koppel steeg, hetzij met een onbekende hoeveelheid Newtonmeters. Voor het interieur heeft Anderson vooral gekozen voor meer witte accenten. Deze zijn opgetrokken uit koolstofvezel. De kuipstoelen komen ook uit eigen huis en zijn nog sportiever geprofileerd.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model