Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lamborghini Gallardo LP 550-2 Spyder

Nieuws: Lamborghini Gallardo LP 550-2 Spyder

Lamborghini Gallardo LP 550-2 Spyder

17.11.2011

Als je al tot het kleine groepje gelukkige mensen op de wereld hoort die een Lamborghini in de garage heeft staan hou je weinig te wensen over zou je denken. Lamborghini dacht daar zelf anders over, en deed nog een schepje bovenop de Gallardo. De Gallardo is al sinds 2003 in productie en kent vele verschillende varianten. Tegen het einde van de productlevenscyclus van deze Italiaanse stier komt er nog een bijzondere versie van de lopende band in Sant'Agatha. Maak kennis met de Gallardo LP-550-2 Valentino Balboni Spyder.

Een Lamborghini die de naam draagt van een andere legende in de geschiedenis van Lamborghini moet haast wel een erg bijzondere uitvoering zijn. Niets is minder waar. Valentino Balboni is inmiddels met pensioen maar was jarenlang Lamborghini's testrijder. Valentino had de droombaan, en reed met vrijwel elke Lamborghini om te kijken of hij voldeed aan de strenge kwaliteitseisen. Een Gallardo de naam geven van deze legende schept verwachtingen. Met uitsluitend achterwielaandrijving en de heerlijke V10 zit dat wel goed!

20 kilo minder
De motorspecificaties van de topless LP550-2 zijn uiteraard gelijk aan die van de gesloten Balboni-variant en dat betekent dat de 5.2 liter tiencilinder 550 pk weet op te wekken. Door de zwaardere dakmechaniek weegt de LP550-2 Spyder 1.520 kg, dik honderd kilo meer dan de dichte LP560-4, maar nog altijd 20 kg minder dan de vierwielaangedreven Gallardo Spyder. De acceleratie naar 100 km/h verloopt met 4,2 seconden echter wel tweetiende trager aangezien het vermogen tien pk lager ligt in vergelijk met de dakloze LP560-4. Maar waar hebben we het over. De topsnelheid ligt nog altijd op een respectafdwingende 319 km/h.

Gelimiteerde oplage
Lamborghini heeft de Gallardo LP550-2 Valentino Balboni Spyder onthuld op de LA Auto Show en brengt hem eveneens in gelimiteerde oplage op de markt. Wanneer en wat de prijs van de auto bedraagt staat nog niet vast.

Zelf nieuwsgierig naar het aanbod van tweedehands Lamborghini's? Bekijk hier het aanbod.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model