Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lamborghini Gallardo Blancpain

Nieuws: Lamborghini Gallardo Blancpain

Bij de tijd: Gallardo Blancpain

28.09.2010

Wat hebben autosport en horlogemerken met elkaar te maken? Veel, want in de autosport draait alles om tijd! Het lijkt dan ook niet meer dan logisch dat het Zwitserse horlogemerk Blancpain hoofdsponsor is van de Lamborghini Super Trofeo racing serie.

Sinds twee jaar strijden dertig Gallardo Super Trofeo racewagens tegen elkaar op maar liefst 18 internationale circuits. De Italiaanse bolides maken deel uit van de Lamborghini Blancpain Super Trofeo cup, waarvan het Zwitserse Blancpain de hoofdsponsor van is. Ter ere van deze samenwerking heeft Lamborghini nu een straatlegale versie gemaakt met de naam Gallardo LP 570-4 Blancpain Edition.

Superleggera
BlancpainTechnisch steunt de Blancpain Edition volledig op de in maart geïntroduceerde Gallardo LP570-4 Superleggera. Het betekent dat de Italiaan met een leeggewicht van 1.340 kilogram momenteel de lichtste Lamborghini in productie is en dat het model haast sneller dan de tijd is - leuk als je naam een horlogemaker betreft. Wat te denken van een 'nul naar honderd' sprint is slechts 3,4 seconden en een topsnelheid van boven de 320 km/h. Dit alles is te danken aan een 5.2 liter grote V10 krachtbron met 570 pk.

Hoe te herkennen?
BlancpainGeen enorme stickers met sponsoren, nummers of namen op de zijkant van de Blancpain Edition. Slechts een subtiel logo op de minder subtiele (lees: reusachtige) achterspoiler van de Gallardo verwijst naar de speciale editie. Daarnaast beschikt de straatlegale sportwagen over de 'Skorpius'-velgen en de gave motorkap van de racevariant. Het prijskaartje van de ´tijdsgebonden´ sportwagen is nog niet bekend.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model