Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lamborghini Bicolore

Nieuws: Lamborghini Bicolore

Zoethouder: Gallardo Bicolore

01.02.2011

De Gallardo moet nog even mee en om de aandacht erop te blijven vestigen presenteert Lamborghini opnieuw een speciale editie. De Gallardo LP560-4 Bicolore werd onthuld op de Qatar Motor Show.

Lamborghini had ook Genève - zo goed als een thuiswedstrijd - kunnen aandoen als officieel debuut, maar daar zou deze Bicolore alleen maar in de schaduw komen te staan van Lamborghini's nieuwe vlaggenschip die daar volgende maand onthuld wordt. Qatar werd het dus en eigenlijk is dat helemaal geen slechte beslissing aangezien Lamborghini in die regio veel klanten heeft wonen.

Exterieur
GallardoDe showkleur Arancio Borealis lijkt speciaal op het publiek in het Midden-Oosten afgestemd te zijn. Minder opvallend kan overigens ook, de Bicolore is verkrijgbaar in nog vier andere kleuren: Giallo Midas (geel), Grigio Telesto (grijs), Bianco Monoverus (wit) en Blu Caelum (blauw). Het dak, inclusief de stijlen, motorkap en geïntegreerde achterspoiler, zijn altijd glanzend zwart gelakt. Lamborghini noemt het Noctis Black en het is ook te vinden in de voorspoiler en diffuser.

Interieur
Binnenin tref eveneens het glanzende zwart en wel op het bedieningspaneel van de e-gear transmissie die standaard op de LP560-4 Bicolore is. Het instrumentenpaneel, stoelen, deurpanelen en andere elementen in de cockpit zijn bekleed met fijn leder genaamd Nero Persus. Stiksels in overeenstemming met de exterieurkleur zorgen voor enig contrast.

V10
GallardoHiervoor genoemde unieke kenmerken zijn bij de nog onbekende prijs inbegrepen, maar Lamborghini wijst erop dat ook de Bicolore als special edition gewoon naar wens aangepast kan worden. Dat geldt overigens niet voor de 5.2 liter V10. Die is en blijft ongewijzigd. De tiencilinder levert 560 pk waarmee in 3,7 seconden naar de honderd geaccelereerd kan worden. De topsnelheid ligt op 325 km/h.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model