Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lamborghini Aventador

Nieuws: Lamborghini Aventador

Veilig onderkomen in Aventador

15.02.2011

Nog even en dan onthult Lamborghini de Aventador, maar niet voordat het ons op de hoogte wil brengen van hoe veilig hun nieuwe topmodel wel niet is.

Lamborghini blijft informatie druppelen over de Aventador - een naam die overigens nog niet officieel is bevestigd - die in Genève debuteert. We hebben de nieuwe 700 pk sterke V12 en de ingenieuze ophanging eerder al uitgebreid besproken. Ditmaal wordt het licht geschenen op de cockpitstructuur van de Murciélago-opvolger.

Krachtbestendig
De monocoque van de Aventador is volledig opgetrokken uit glasvezel. Niet alleen omdat het extreem sterk is, maar ook enorm licht in vergelijking met andere krachtige materialen. Als bewijsvoering geeft Lamborghini een torsiestijfheid van een (bijzonder) indrukwekkende 35.000 Nm per graad op voor de veiligheidskooi. Voor extra stevigheid en isolatie zijn de holle ruimten opgevuld met verschillende soorten schuim. Voor- en achteraan zijn aluminium componenten in de cel ingewerkt. Dat maakt het verlijmen met de subframes aan weerszijden eenvoudiger -die zijn immers in het lichte metaal. Wat betreft het gewicht betreft: de monocoquecel alleen weegt 147,5 kg en samen met het compleet bodywork is dit 229,5 kilogram, ervan uitgaande dat dit inderdaad zeer laag is. Maar om eerlijk te zijn hebben we geen vergelijkend materiaal.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model