Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Lamborghini Aventador

Nieuws: Lamborghini Aventador

Novitec stuurt Aventador naar de fitness

08.07.2013

We kennen Novitec vooral van het opleuken van Ferrari’s, maar ook Lamborghini ontkomt niet aan de Duitse tuner. Onder de naam Novitec Torado pakt het bedrijf nu ook de modellen met de stier aan en begint met een opgefokte Aventador.

Met een rijk verleden aan wilde Italiaanse paradepaardjes kon je je klompen aanvoelen dat Novitec Torado, ondanks dat het nieuw in de tuning-speeltuin is, niet eerst de kat uit de boom zou kijken. Nee, het pas opgerichte bedrijf gaat er meteen vol in met een woest ogende Lamborghini Aventador, die behangen is met extra carbon. Daar waar mogelijk werd het vlaggenschip uit Sant'Agata aangedikt met spoilers. Maar over-de-top is het geheel niet geworden, vinden wij. Normaliter spuit Novitec Torado de bodykit in de originele kleur van de auto, maar een contrasterende kleur of enkel blanke lak kan ook als de klant dat wil. Rollen doet de Novitec Torado Aventador op 20 inch velgen vóór en 21 inch achter. De 3-delige NL1-wielen worden omringd door Pirelli P-Zero's en meten achteraan in de breedte een stevige 355 millimeter. Een stabiele wegligging lijkt daarmee gegarandeerd, en anders heeft de exoot daarvoor nog adaptieve dempers en kortere sportveren (-30 mm) achter de hand.

Bi-compressor
Uiteraard is het spoilerpakket in eerste instantie bedoeld om nog meer angst in te boezemen. Ten tweede heeft het de functie de Lambo nog beter aan de weg te laten kleven. Novitec testte de aerodynamische bodykit daarvoor urenlang in de windtunnel. De achtervleugel achterop is er in twee smaken, een extra grote en een relatief kleine. Die laatste volstaat bij de versie met 'slechts' 748 pk als gevolg van een aangepast motormanagement en een high-performance uitlaatsysteem. De grootste achterspoiler doet meer recht aan de variant waaraan nog gewerkt wordt; dat is er eentje met zo'n 1.000 pk! Om dat gigantische vermogen te bereiken wordt er een bi-compressor op de 6.0 liter V12 geschroefd. De uitlaatgassen van dat 'monsterblok' worden uitgeblazen via een uitlaatsysteem dat is gemaakt van het lichte inconel, een peperduur materiaal dat in de Formule 1 wordt gebruikt. Roestvrijstaal kan overigens ook gewoon en voor beide uitlaatsystemen geldt dat ze kunnen worden uitgerust met een op afstand bestuurbare vlinderklep. Een druk op de knop en deze Aventador vervolgens brult de ganse buurt bij elkaar.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model