Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lamborghini Aventador LP700-4

Nieuws: Lamborghini Aventador LP700-4

Lamborghini Aventador, al 1.000 keer

22.07.2012

De Lamborghini Aventador sprint niet alleen sneller naar de honderd op te teller dan zijn voorganger, de Murciélago, hij heeft ook minder tijd nodig om zichzelf aan de man te brengen. Na iets meer dan een jaar produceren staat de teller al op 1.000 gebouwde exemplaren.

Gisteren (19 juli 2012) nam Hans Scheidecker, een architect uit Beieren, de sleutels van de duizendste Aventador LP700-4 in handen van Automobili Lamborghini President en CEO Stephan Winkelmann. De Duitser was erbij toen zijn in Argos-oranje gespoten Aventador van de assemblagelijn rolde in Sant´ Agata Bolognese, alwaar het eerste productie-exemplaar amper één jaar en drie maanden geleden werd gebouwd. Ter vergelijk: de Murciélago had om die oplage te bereiken twee jaar en vijf maanden nodig, bijna het dubbele dus.

18 maanden
En het succes van de Italiaanse supersportwagenbouwer lijkt vooralsnog niet af te kalven: het orderboekje voor de volgende achttien maanden staat al volgeboekt. En dat terwijl de fabriek momenteel per dag zo'n vier à vijf Aventadors het leven schenkt. Eind vorig jaar waren er dat nog drie per etmaal.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model