Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
[Global Handler onURLNotFound] Line 15: Error: LoadById: Wrong type. Please specify numeric argument.
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lamborghini Asterion LPI 910-4

Nieuws: Lamborghini Asterion LPI 910-4

Lamborghini imponeert met hybride Asterion LPI 910-4

02.10.2014

Lamborghini presenteert in Parijs haar toekomstvisie op de sportauto van morgen, de hybride aangedreven Asterion LPI 910-4. Geen 2+2, maar een traditionele tweezitter die tevens volledig elektrisch kan rijden.

Ditmaal geen verwijzing naar een vechtstier voor het nieuwste (studie)model van Lamborghini, maar een figuur uit de Griekse mythologie. Geheel toepasselijk betreft het namelijk een Minotaurus - deels mens en deels stier – die fraai knipoogt naar de hybride aandrijflijn van de Asterion LPI 910-4. LPI, zegt u? Klopt, naast de standaard ‘Longitudinale Posteriore’, wat slaat op de in lengte geplaatste V10, voegt Lamborghini de hoofdletter i toe. Deze staat voor Ibrido, Italiaans voor hybride.

Topsnelheid van 125 km/h
ver de hybride aandrijflijn gesproken, deze bestaat uit een 610 pk sterke 5.2 liter V10 en een drietal elektromotoren met 300 pk. Het resultaat is een gezamenlijk vermogen van 910 pk die de Asterion in staat stelt in slechts drie seconden naar de honderd te katapulteren. Blijft de rechtervoet naar de grond dan moet de Lamborghini pas bij 320 km/h zijn meerdere erkennen in de luchtweerstand.
Uiteraard komt het aanspreken van het maximale potentieel de ‘groene’ aspiratie van de Asterion niet ten goede. Benut je alle mogelijkheden van de Italiaan optimaal dan moet het namelijk mogelijk zijn om een CO2-uitstoot van slechts 98 g/km te realiseren. In vergelijk met de 370 g/km van de Aventador is dat ronduit indrukwekkend! Geheim wapen in de strijd van het terugdringen van het drinkgedrag is het rijden in volledige elektrische modus. Dit is mogelijk tot een maximale afstand van 50 kilometer en met een topsnelheid van 125 km/h.

Espada
Qua design borduurt de Asterion duidelijk voort op de meest recente modellen uit Sant'Agata Bolognese. De strakke lijnen, de Y-vormen en scherpe hoeken passen uitstekend bij het huidige familiegezicht, al is de flauw aflopende daklijn een vrij uniek element. Hij doet ons daardoor sterk denken aan de Espada van weleer, waar ook het GT-karakter van de Asterion mee overeenkomt.

Hybride is de toekomst
Vooralsnog blijft het onduidelijk in hoeverre Lamborghini plannen heeft met de Asterion. Wel mag het duidelijk zijn dat de Italianen vaart maken met een hybride aandrijflijn. Mogelijk voor een nieuw topmodel of voor een toekomstig SUV-model.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model