Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Lagonda All-Terrain Concept

Nieuws: Lagonda All-Terrain Concept

Lagonda All-Terrain Concept: emissieloze droom-offroader van Aston Martin

06.03.2019

Zojuist een Bentley Bentayga of Rolls-Royce Cullinan besteld? Had nou nog maar even gewacht. Aston Martin toont in Genève namelijk de volledig elektrische Lagonda All-Terrain. Een concept car, dat dan nog wel, maar in 2022 gaat hij in productie.

In sommige landen vreten ze grote, peperdure en superdeluxe suv's als de Bentley Bentayga, Lamborghini Urus en Rolls-Royce Cullinan. Maar zeg nou zelf: de CO2-uitstoot van die zwaargewichten is toch niet meer van deze tijd? Gefortuneerde wereldverbeteraars die voor een beter milieu bij voorkeur bij zichzelf beginnen, worden vanaf 2022 in de watten gelegd door Aston Martin. Het edele Britse sportwagenmerk heeft het aloude label Lagonda (weer eens) afgestoft, en op de hoge neus van de All-Road Concept geplakt. Een futuristisch gelijnd alternatief voor luxepaardjes als de Bentayga, Urus en Cullinan – maar dan geheel emissieloos. Een droomauto voor de Tesla-rijder.

500 kilometer mogelijk
De Lagonda All-Road Concept is de voorbode van een ultradeftige maxi-SUV met vierwielaandrijving en serieuze terreincapaciteiten, die emissieloos en geluidloos wordt voortbewogen door een volledig elektrische aandrijflijn – en vanaf 2022 ook echt in productie gaat. Technische specificaties zijn in de persdocumentatie overigens nog nergens te vinden, maar met het oog op de razendsnelle ontwikkelingen rond elektrische mobiliteit, is een actieradius van een kilometer of 500 (zo niet: meer) beslist niet ondenkbaar. Over de accucapaciteit en de laadsnelheden – onderwerpen die de komende jaren nog een enorme vlucht zullen maken – reppen de Britten eveneens met geen woord. Wat wel zeker is, is dat de productieversie van de Lagonda All-Terrain geen koopje zal worden. Zelfs de Tesla-rijder moet iets te dromen hebben …

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model