Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Kwaliteitstest: Kia scoort het best, Fiat valt door de mand

Nieuws: Kwaliteitstest: Kia scoort het best, Fiat valt door de mand

Kwaliteitstest: Kia scoort het best, Fiat valt door de mand

27.06.2017

Koop je een nieuwe Kia, dan heb je de minste kans op problemen. Uit onderzoek van J.D. Power blijkt dat de Zuid-Koreaanse auto's relatief weinig stuk gaan.

Kleine kanttekening voor we verder gaan: J.D. Power voerde het onderzoek uit in de Verenigde Staten. Dat betekent dat niet alle merken die in Europa verkocht worden in het onderzoek zijn meegenomen, terwijl er ook verschil kan zitten in de kwaliteit van modellen in Europa en Amerika.

Fiat scoort slecht
Zelfs met die wetenschap kunnen we de conclusie trekken dat nieuwe Kia's goed in elkaar zitten. J.D. Power onderzocht hoeveel problemen kopers in de eerste 90 dagen tegenkwamen. Per 100 auto's hebben Kia's 72 problemen. Ter vergelijking: op hetzelfde aantal auto's hebben Fiat-kopers liefst 163 problemen.

Ook Jaguar en Volvo onderaan
Nu staat Fiat niet bepaald om de kwaliteit van zijn auto's, maar ook merken als Jaguar (148), Volvo (134) en Mitsubishi (131) scoren niet al te best. Als we kijken naar de merken die in Europa verkocht worden, dan scoren Porsche (78), Ford (86) en BMW (88) een stuk beter. Gemiddeld scoren merken 97 punten.

De meeste problemen zitten 'm in de infotainmentsystemen, net als veiligheidssystemen. Het gaat dus lang niet altijd om serieuze klachten, al zijn het wel dingen die opgelost moeten worden als je voor een nieuwe auto betaalt. Hier zie je het complete overzicht met alle onderzochte merken.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model