Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Kia Telluride

Nieuws: Kia Telluride

Onthulde Kia Telluride is net een retro-XC90

14.01.2016

Na een korte teasercampagne heeft Kia in Detroit het doek getrokken van de Telluride. Een veelgehoorde, eerste reactie: net een Volvo XC90 in een gedramatiseerd retro-jasje.

Is het storend dat de Telluride vergeleken wordt met de Volvo? Misschien, misschien niet, want Kia wil met de conceptcar aantonen hoe een grote premium-SUV van Kia eruit zou kunnen zien. En Volvo heeft op dat gebied een goede naam.

Comfort achteraan ten top
Bijzondere kenmerken van de Kia Telluride zijn zoal de tegengesteld openende deuren en extra comfort achteraan. Over het gedeelte achter de voorstoelen gesproken. Met drie zitrijen biedt de Telluride plaats aan maximaal zeven inzittenden. Basis is het gestrekte platform van de Sorento, dat vervolgens werd verlengd tot zo'n 5 meter en een breedte kreeg van dik twee meter. De Telluride is dus echt een joekel van een SUV.

Dokter aan boord
De voorste portieren gaan elk in een hoek van 90 graden open en onthullen zo vier afzonderlijke lederen zetels met achterin nog eens een opvouwbare bank voor drie passagiers. In de rugleuning zitten sensoren verwerkt die de vitale gezondheid van de inzittenden meten. De waarden worden weergegeven op de achterste portierpanelen. En als daar behoefte aan is, zorgt een Light Emitted Rejuvenation (LER)-systeem in het plafond voor lichteffectjes om het welzijn te verbeteren.

Gesture control
Het toverwoord momenteel in autoland is gesture control, en ook Kia stelt Kia in de Telluride een dergelijke gebaren-bediening voor. De Zuid-Koreanen noemen het de Command Swipe-technologie. In de achterste middenconsole is een aanraakgevoelige strip bevestigd, wuif je ernaar dan kan je door de muziekbibliotheek of andere multimedia scrollen.

Geen serieproductie?
Voor de aandrijving zorgt een 3.5 liter V6 met 274 pk en een elektromotor die nog eens 132 pk extra toevoegt. Samen zijn ze goed voor 406 pk, maar Kia haast zich om te zeggen dat er momenteel geen plannen voor serieproductie zijn. De Telluride is louter een glimp zvan de designtaal en techniek die de Koreanen in de komende jaren willen presenteren. Met name op de Amerikaanse markt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model