Auto Salon Genève 2013
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Kia (T-GDI motoren)

Nieuws: Kia (T-GDI motoren)

Vier gloednieuwe motoren voor Kia

07.03.2013

Na flink wat jaren van ontwikkeling en testen heeft Kia een viertal gloednieuwe krachtbronnen klaargestoomd voor productie. Het betreffen allen benzinemotoren met blaashulp met zowel drie als vier cilinders.

Met dit kwartet Turbo-GDI-motoren laat Kia zien het motorengamma op hoog niveau te brengen en te houden. In Genève pronkten zowel een driecilinder alsook drie viercilinders op een speciaal ingericht deel van de Kia-stand.

999 tot 1.998 cc
De driecilinder - intern aangeduid als Kappa 1.0 T-GDI - meet 1.0 liter inhoud en zal leverbaar worden met 100 en 120 pk. Dit is hetzelfde aantal als de huidige 1.0 liter viercilinderkrachtbron maar tegen een 10 tot 15 procent lager verbruik. De nieuwe Kappa 1.2 T-GDI is een 1.248 cc viercilinder die vergelijkbare prestaties belooft vergeleken met de huidige 1.6 liter motoren. Hoger in het nieuwe T-GDI-programma staat de Gamma 1.6 T-GDI met vier cilinders. Deze heeft een inhoud van 1.591 cc en levert 204 pk en 265 Nm. De nieuwe Theta-II 2.0 T-GDI viercilindermotor levert behoorlijke prestaties, heeft een inhoud van 1.998 cc en produceert 245 pk.

Moderne technologieën
Afhankelijk van de motor maakt het kwartet in Genève gebruik van technologieën als DCVVT (Dual Continuously Variable Valve Timing - voor zowel het inlaat- als uitlaattraject), directe brandstofinspuiting onder hoge druk (tot 200 bar via een injector met zes openingen) en lage-weerstand single-scroll of twin-scroll turbo's die zijn geïntegreerd in het uitlaatspruitstuk. Verder wordt gebruik gemaakt van een luchtgestuurde intercooler (met innovatieve ducts die de luchtstroom verdubbelen en de koelingprestaties verbeteren), een uitlaatspruitstuk met gescheiden wanden om tegendruk in de uitlaat te beperken, verbeterde olie-inspuiting om de zuigertemperatuur te verlagen voor een grotere duurzaamheid, en verbeterde inlaatpoorten voor een efficiëntere verbranding.

Gehele gamma
Kia zal de nieuwe motoren van 2014 langzaam maar zeker uitrollen over haar gamma. Daarmee worden vermoedelijk alle huidige benzinemotoren vervangen door moderne turbobenzinemotoren. Interessant voor de Nederlandse markt is uiteraard de kleine driecilinder welke in de Picanto, Rio en Cee´d leverbaar zal worden.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model