Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Kia Sports Coupe concept

Nieuws: Kia Sports Coupe concept

Tweede teaser

23.08.2007

Kia heeft een tweede teaser van de Sports Coupe concept vrijgegeven. Na een studiofoto van de voorzijde kunnen we nu een foto tonen van de zijlijn van de conceptcar. De auto is ontworpen door Peter Schreyer (afkomstig van Volkswagen) en toont Kia´s toekomstige designrichting.

Nieuws Kia Sports Coupe conceptPeter Schreyer is zeker geen onbekende in de autobranche. De in Beieren geboren Schreyer ontwierp onder meer de eerste generatie van de Audi TT en de Volkswagen New Beetle. Bij Kia is Schreyer verantwoordelijk voor de Kia ex_Cee'd cabriolet, maar ook voor deze nieuwe conceptcar.

Vanaf een blanco vel papier

Uniek aan de Sports Coupé conceptcar is dat Schreyer met een blanco vel papier mocht beginnen aan het ontwerp. “Kia heeft mij de mogelijkheid geboden zelf vorm te geven aan het merkdesign en het merkkarakter”, aldus Schreyer. Volgens de ontwerper en de fabrikant zal de conceptcar voor een grote verrassing zorgen op de aanstaande IAA in Frankfurt. Helaas moeten we het tot die tijd stellen met enkel deze twee teasers.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model