Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Kia Sportage

Nieuws: Kia Sportage

Vernieuwde Sportage

20.08.2008

De Kia Sportage heeft een facelift ondergaan waarbij de auto weer geheel up-to-date werd gebracht. Het uiterlijk werd opgefrist met onder meer een nieuwe voor- en achterbumper. Tevens werd de dieselmotor verbeterd en zijn de prijzen aangepast.

Sinds de introductie in Europa in 2004 heeft de Kia Sportage 125.000 kopers aangetrokken en samen met de Sorento heeft hij een belangrijke rol gespeeld in het verder verhogen van de naamsbekendheid van het merk Kia. Ook in Nederland is de Sportage een succes geworden. Met 3.308 registraties is het de op twee na belangrijkste speler in dit segment. Opvallend is het feit dat de Sportage het vooral goed doet onder particuliere kopers. Kia wil dan ook met dit nieuwe model extra nadruk gaan leggen op de zakelijke koper.

Gewijzigd exterieur
Kia SportageHet exterieur van de Sportage is voornamelijk aan de voorzijde zichtbaar veranderd. De compacte SUV oogt voornamelijk dankzij de nieuwe koplampen, nieuwe grille en nieuwe voorbumper geheel up-to-date. Ook de nieuwe achterbumper, de gewijzigde wielkasten en de dubbele uitlaatpijpen (op alle uitvoeringen) geven de Sportage een fris uiterlijk.

Vernieuwd interieur
Het interieur is minder ingrijpend veranderd. Kia nam het interieur immers vorig jaar al onder handen. Toentertijd werden de voorstoelen aangepast aan de Europeanen, werd de achterbank verbeterd en het windgeruis teruggedrongen. Vanaf heden is de Sportage ook voorzien van een radio/CD-speler met AUX-, USB-, en iPod-aansluiting. Tegelijkertijd werd het instrumentarium vernieuwd en is het stuurwiel wat dikker geworden.

Krachtiger dieselmotor
Kia SportageDe reeds bekende benzinemotoren uit de vorige Sportage blijven in de vernieuwde uitvoering in dezelfde configuratie leverbaar. Dit betekent 141 pk voor de moderne 2.0 CVVT viercilinder en 175 pk voor de 2.7-liter zescilinder. De diesel daarentegen is krachtiger geworden. In plaats van 140 pk levert deze krachtbon in de vernieuwde Sportage nu 150 pk bij 3.800 tpm en een maximaal koppel van 311 Nm tussen 1.800 en 2.500 tpm. Als onderdeel van de vernieuwingen is het 4WD-systeem nu op alle uitrustingsniveaus van de 2.0 CVVT en 2.0 CRDi (niet in combinatie met automatische transmissie) leverbaar. Dit betekent dat de vernieuwde Sportage in combinatie met het 4WD-systeem nu voor meer kopers bereikbaar is geworden. De 2.7 V6 is uitsluitend leverbaar met vierwielaandrijving. Op alle uitvoeringen geldt een meerprijs van 2.500 euro voor de vierwielaandrijving. Voor meer dynamiek is de setting van de stuurbekrachtiging aangepast, werden de dempers stijver om zodoende overhellen te verminderen en werden grotere schijfremmen gemonteerd.

Zeven jaar garantie
Kia SportageDe vernieuwde Kia Sportage staat vanaf september bij de dealers. De prijzen beginnen bij € 23.295,- voor de Sportage 2.0 CVVT X-pect Cool. De 2.7 V6 is er vanaf € 32.995,- in X-ecutive 4WD uitvoering. Wie voor de diesel gaat moet minimaal € 27.995,- neertellen en rijdt dan de 2.0 CRDi X-pect Cool. De standaarduitrusting van de Sportage bestaat onder meer uit elektrische ramen, airco, een radio/CD/MP3-speler en lichtmetalen wielen. Last but not least is de Sportage bovendien voorzien van maar liefst 7 jaar garantie.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model