Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Kia Sportage

Nieuws: Kia Sportage

Nieuwe Kia Sportage krijgt kleur

05.02.2010

Kia presenteert officieel de fonkelnieuwe Sportage. Met een compleet andere designrichting moet de nieuwe Kia Sportage het enorme succes van zijn voorganger evenaren dan wel verbeteren. Een moeilijke taak maar de eerste levenstekenen zijn veelbelovend.

Met de nieuwe Sportage is Kia een andere ontwerprichting ingeslagen. Hoewel de vorige generatie hier goed is verkocht is het exterieur van de nieuwe Sportage duidelijk meer op de Europese smaak gericht. Misschien komt dit omdat Kia´s Europese designstudio verantwoordelijk is voor het ontwerp.

Harmonie
Kia SportageDe nieuwe Sportage oogt rank en dynamisch en mede dankzij een toegenomen wielbasis geldt dit volgens de eerste berichtgeving ook voor wegligging. Sowieso groeit de auto in alle opzichten licht, alleen de hoogte nam af. De inzittenden profiteren hiervan, laat Kia weten. Aan de voorzijde pronkt het nieuwe familiegezicht waarbij de 'tiger nose' grille een prominente rol speelt. In grote lijnen kent de midi-SUV overeenkomsten met zijn grote broer, de Sorento. Het zijn de voor- en achterzijde die bij de Sportage goed tot hun recht komen. Simpelweg omdat de harmonie tussen de verschillende onderdelen beter uit de verf komt.

Maandje geduld
Kia SportageDe nieuwe Kia Sportage beleeft zijn werelddebuut op de volgende maand te houden Autosalon van Genève. Dat is ook het moment waarop de Zuid-Koreanen meer details over de SUV vrijgeven. Na de uitgelekte patenten van de nieuwe Sportage vinden ze daar in Azië dat we voorlopig wel genoeg hebben gezien.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model