Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Kia Sportage

Nieuws: Kia Sportage

Eerste details vernieuwde Kia Sportage

23.05.2018

Hoewel kopen en rijden pas mogelijk zal zijn na de Autosalon van Parijs (oktober), heeft Kia nu al het doek getrokken van de vernieuwde Sportage. Onderhuids zijn twee nieuwe diesels, waraonder een mild-hybride, het grootste nieuws.

De Sportage is zó belangrijk voor Kia dat het merk niets aan het toeval overlaat om de verkopen op peil te houden. Liefst 131.000 stuks werden ervan verkocht in 2017 en Europa alleen, een kwart van Kia's totale verkopen op ons continent. De nu doorgevoerde facelift heeft zodoende vooral de insteek de puntjes op de i te zetten en niet zozeer het omgooien van het design. Dat zou kopers mogelijk kunnen afschrikken.

Exterieur
Door eerdere spyshots van een vrijwel naakt prototype was al duidelijk geworden waar het vernieuwde exterieur naartoe zou gaan. Deze eerste afbeelding legt dat nog beter bloot.

De gefacelifte Kia Sportage pakt zoal uit met nieuwe voor- en achterbumper, hertekende koplampen die vol gestopt zijn met de zogenoemde 'ice cube' LED-blokken en een behoorlijk gewijzigd design voor de mistlampbehuizingen. Verder is er vers 16, 17 en 19 inch lichtmetaal, nieuwe kleuren en kunnen kopers desgewenst kiezen voor verchroomde sierstrips of metallic skidplates.

De GT Line-uitvoering is ook weer van de partij en legt de nadruk op glossy zwart bij de skidplates en ook de grille. Bovendien heeft de Sportage GT Line donker verchroomde zijskirts en dito details rond de achterbumper. 19 inch wielen zijn standaard op de GT Line.

Interieur
Binnenin monteert Kia een nieuw stuurwiel, een verbeterd instrumentarium en nieuwe zwart-grijze bekleding. Wil je luxer en sfeervoller zitten, verkies dan opnieuw de GT Line, want die is te bestellen met tweekleurig leder of een zwart lederen meubilair met rode accenten.

Niet meteen zicht- of merkbaar is de uitbreiding van het aantal veiligheidsvoorzieningen. Zo zijn Smart Cruise Control en vermoeidheidsherkenning aan het palet toevoegd, alsook Around View Monitor voor makkelijker inparkeren. Daarnaast hebben de infotainmentsystemen een update gekregen, waarvan de 8.0 inch grote uitvoering 'frameloos' is.

Onder de kap
Motorisch zwaait Kia de 1.7 liter diesel uit ten gunste van een gloednieuwe 1.6 CRDi. Die nieuwe dieselmotor levert 115 of 136 pk en weet een maximumkoppel te ontwikkelen van 320 Nm, standaard gekoppeld aan een manuele versnellingsbak. Een 7-traps automaat met dubbele koppeling is optioneel, net als vierwielaandrijving.

Nog een debutant is een tweeliter diesel die is gekoppeld aan een krachtigere 48 Volt-batterij, een zogenoemde mild-hybride. Exacte specificaties van deze 2.0 EcoDynamics+ zullen later bekend worden gemaakt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model