Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Kia Sportage Mild Hybrid

Nieuws: Kia Sportage Mild Hybrid

Kia Sportage Mild Hybrid bijna af

04.10.2010

Hoe maak je een populaire auto nog gewilder? Je komt met een hybride aangedreven variant! Hoewel de Sportage Mild Hybrid nu nog een studiemodel is verwachten wij dat het productievariant snel wordt gelanceerd.

Na onze eerste kennismaking met de Kia Sportage concludeerden wij al dat niets de Zuid-Koreaanse SUV in de weg staat om opnieuw een succes te worden op de Nederlandse markt. Om de afzet op de zakelijke markt nog meer te stimuleren zou de komst van een milieuvriendelijke Sportage met 20% bijtelling een geweldige aanvulling zijn. Met de Mild Hybrid Concept komt dit behoorlijk dichterbij.

Mild Hybrid
SportageZoals de naam van het studiemodel al aangeeft gaat het hier niet om een Full Hybrid. Volledig elektrisch rijden zit er dus niet in met de Sportage. De 5 kW sterke elektromotor dient alleen ter ondersteuning van de zelfontbrander (bij het accelereren). Hoofdverantwoordelijk voor de aandrijving is de 115 pk sterke 1.7 liter dieselkrachtbron met een koppel van 260 Nm dat al bij 1.250 tpm volledig vrijkomt. De combinatie van diesel- en elektrokracht zorgt samen met een verbeterde luchtstroom en lage weerstandbanden voor een CO2-uitstoot van 117 g/km. Helaas net één gram te veel om in aanmerking te komen voor de 20% bijtellingscategorie, maar die zullen de Kia ingenieurs er ongetwijfeld weten te snoepen om ons (zakelijke) Nederlanders een groot plezier te doen. Wanneer Kia de Sportage is de showroom kan zetten weten we nog niet, maar ook Kia heeft er waarschijnlijk baat bij dat hij snel komt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model