Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Kia Soul

Nieuws: Kia Soul

Nieuwe Kia Soul ook als GT en cabriolet

27.08.2012

Hot hatches, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Daarom zijn we maar wat blij dat Kia hun designchef Peter Schreyer aan het werk heeft gezet om de Trackster klaar te stomen voor productie. Een cabrioletvariant van de Soul is ook in de maak, al focust deze zich op Amerikanen.

Zo is het angstvallig stil rond de Kia Soul, en zo duikt er allerlei nieuws van de guitige Aziaat op. Na de eerste beelden van de nieuwe generatie wordt daarnaar uitkijken nog mooier. Kia heeft namelijk bevestigd dat ze van de nieuwe Soul ook een GT en cabriolet gaan bouwen. En die eerste zal naar verluidt veel trekjes kennen van de spectaculaire Trackster die de aandacht opeiste tijdens de Chicago Motor Show van 2009.

GT
Breed en stoer, dat moet de enkel als driedeurs geleverde Kia Soul GT worden. Net als het concept waarvan hij afgeleid zal worden. Maar hij moet ook voldoende pit onder de motorkap hebben, want met de GT wil Kia zich mengen in het segment van de hot hatchbacks. Vervolgens willen we maar wat graag speculeren over de dienstdoende motor, maar om echt iets concreets daarover te zeggen is het nog te vroeg. Het duurt nog wel even voordat de hete Soul er is. Op z'n vroegst eind 2013.

Cabrio
Waar de toekomstige GT zich op de Europeanen richt, doet de cabriovariant van de nieuwe Soul dat op de Amerikanen. Een slimme zet van Kia, want in tegenstelling tot hier is de gewone, 5-deurs Soul mateloos populair onder vooral de Amerikaanse jeugd. De eerder getoonde Soul'ster zou een ludieke inspiratiebron zijn voor het open model, met onderhuids de motoren van de Rio of Venga. Ook de GT zal technisch op deze modellen zijn gebaseerd, maar met natuurlijk een compleet andere onderstelafstemming.

De nieuwe Kia Soul beleeft zijn debuut op de Detroit Motor Show, begin 2013. Mogelijk dat Kia daar ook meer uit de doeken doet over de GT en cabrio. Wordt vervolgd dus.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model