Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Kia Soul

Nieuws: Kia Soul

Nieuwe Kia Soul doet stoer

28.03.2013

Hoewel het in Nederland niet wil vlotten met de Kia Soul, is hij ongekend populair in Amerika. Daar kunnen ze het stoere, bonkige karakter van de Zuid-Koreaan wel waarderen. Niet verwonderlijk dat Kia de nieuwe Soul nog stoerder maakte door hem trekjes van de Trackster te geven.

De Kia Soul is weer lekker opgefrist, mede door goed te kijken naar de Track'ster. Vorig jaar werd die stoere concept getoond en daar lijkt de Soul nu de vruchten van te plukken. Een stijver, breder (15 mm) en langer (20 mm) chassis geven meer ruimte aan de gegroeide 'urban utility vehicle' van Kia, zonder zijn bekende hoekige vorm te verliezen.

Amerikaanse specificaties
Motorisch gezien verandert er in ieder geval in Amerika niets bij de Kia Soul. De 1.6 liter I-4 met 130 pk en de 2.0 liter I-4 met 164 pk blijven de enige twee verkrijgbare motoren. Dieselen is er dus nog steeds niet bij.
De Amerikanen krijgen de beschikking over drie uitrustingsniveaus. De eerste, Base genaamd, krijgt de lichtste motor mee en rolt op 16 inch stalen velgen. Een automaat en lichtmetalen velgen zijn optioneel. De luxueuzere Plus wordt in Amerika standaard voorzien van 17 inch lichtmetaal en wederom is een automaat standaard. Tot slot is er de Exclaim-uitvoering. Dit topmodel is uitgerust met onder meer met 18 inch lichtmetalen velgen en standaard een automaat.

Q3
In het derde kwartaal van dit jaar zal de nieuwe Kia Soul in de Amerikaanse showrooms staan. Of de auto wederom in Europa vermarkt zal gaan worden, daar is Kia Europe nog niet uit. Zodra dat bekend is zullen we kort daarna het Europese leveringsprogramma te horen krijgen. We houden je op de hoogte.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model