Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Kia Soul

Nieuws: Kia Soul

Meer details nieuwe Kia Soul

04.09.2008

Er zijn meer details bekend over de nieuwe Kia Soul, die op de Autosalon van Parijs zijn werelddebuut zal beleven. Bij de marktintroductie beschikt de crossover over een benzine- en een dieselmotor die beide 126 pk leveren.

De nieuwe Kia Soul zal vanaf februari 2009 bij de dealers staan, maar voordat het zover is beleeft de crossover eerst nog zijn debuut in Parijs begin oktober. We waren al op de hoogte van de twee nieuwe motoren die leverbaar worden en nu zijn ook de specificaties daarvan bekend.

Beide 1.6 liter en 126 pk
Kia SoulDe 1.6 liter benzinemotor levert een vermogen van 126 pk bij 6.300 tpm en is geheel uit aluminium vervaardigd. Het koppel bedraagt 156 Nm bij een toerental van 4.200 tpm. Dieselen kan met de eveneens 126 pk sterke 1.6 liter waarvan het draaimoment 255 Nm bedraagt. Beide motoren zijn te koppelen aan een handgeschakelde of een automatische transmissie, afhankelijk van de uitvoering.

2.0 liter op termijn?
Kia SoulIn de Verenigde Staten en elders buiten Europa zal de Soul ook verkrijgbaar worden met een krachtigere 2.0 liter benzinekrachtbron met 142 pk. Of deze motorvariant op termijn ook in de prijslijsten van de Europeaanse dealers staat maakt het Koreaanse merk niet bekend. Het zou in ieder geval niet onverstandig zijn van Kia, want met twee motoren is het Soul-gamma tamelijk beperkt.

Februari 2009
De productie van de Soul zal vanaf november 2008 starten in Kia´s fabriek in Gwangju (Korea). De verkopen in Europa starten vanaf februari 2009. De ´linksrijders´ moeten iets langer wachten, want rechtsgestuurde versies worden een maand later gebouwd.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model