Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Kia Sorento

Nieuws: Kia Sorento

Vernieuwde Kia Sorento daalt in prijs

09.10.2012

Dankzij aanzienlijke CO2-besparingen is Kia’s grootste onder de 40 mille gedoken. Naast een lagere vanafprijs is de standaarduitrusting ronduit royaal te noemen. Vierwielaandrijving behoort nog altijd tot de mogelijkheden.

Hoewel we hier niet over een nieuwe generatie Sorento kunnen spreken zou de term facelift hem ook te weinig eer aan doen. In tegenstelling tot het gebruikelijke scenario heeft Kia haar grootste SUV tussentijds op een nieuw platform gezet. Dit moet vooral merkbaar zijn in het rijgedrag waar de nieuwe ophanging kan profiteren van een sterk verbeterde stijfheid van het chassis. Om het stuurgevoel vervolgens verder te vergroten is de Sorento voortaan optioneel uitgerust met Kia's FlexSteer-systeem waarmee de zwaarte van de besturing tussen 'comfort', 'normal' en 'sport' kan worden afgewisseld.

Motoren
Op het eerste gezicht mag het motorenpalet ongewijzigd lijken, Kia heeft wel degelijk flink aan de blokken geschaafd. De 2.4 liter GDI heeft zijn CO2-uitstoot namelijk terug zien lopen tot 202 g/km terwijl de 2.2 CRDi in handgeschakelde versie met 153 g/km zelfs op een groen c-label kan rekenen. Het verbruik van de benzinestoker komt gemiddeld uit op 8,7 l/100 km terwijl de dieselvariant genoegen neemt met slechts 5,8 l/100 km.

Plus of Super
Kia heeft besloten om de prijslijst simpel te houden en biedt de consument de keus uit de Plus Pack uitvoering of de rijk uitgeruste Super Pack. Instapper is de Plus Pack die al standaard is uitgerust met navigatiesysteem, achteruitrijcamera, LED-dagrijverlichting, stoelverwarming vóór, regensensor, cruise control, climate control en 17 inch lichtmetaal. Kia laat met het Super Pack echter zien dat het ook voor de grote Sorento de laatste generatie gadgets beschikbaar heeft. Deze variant - altijd standaard uitgerust met een automatische versnellingsbak - is voorzien van 19 inch lichtmetaal, geventileerde voorstoelen, parkeersensoren vóór, automatisch inparkeer-systeem, TFT instrumentarium, lederen bekleding en een Smart Key.

Prijzen
Ondanks de rijke uitrusting is de Sorento bijna 3.000 euro in prijs gedaald ten opzichte van zijn voorganger. Dit betekent dat de instap-Sorento vanaf € 39.995,- op de oprit staat. Hiervoor krijg je de 2.4 GDi met Plus Pack en handmatige versnellingsbak, een automaat kost je exact € 3.000,- extra. Een benzine-aangedreven Sorento met Super Pack maakt je minimaal € 48.495,- lichter, voor vierwielaandrijving moet nog eens € 3.000,- extra worden neergeteld. Dieselen kost in de Sorento minimaal € 42.995,- voor de CRDi met Plus Pack. Hier is de stap naar de automaat met € 5.500,- fors groter dankzij een slechtere CO2-uitstoot. De diesel met Super Pack komt dan ook op een vanafprijs van € 53.995,-, vierwielaandrijving voegt wederom € 3.000,- toe onder de streep.

Cadeautje
Voor iedereen die vóór 27 december zijn handtekening zet onder het orderformulier van een vernieuwde Sorento heeft Kia een cadeautje in petto. Het optionele panoramische zonnedak wordt tot die tijd namelijk gratis geleverd op elke Sorento.

De vernieuwde Kia Sorento staat vanaf heden in de showroom.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model