Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Kia Sorento

Nieuws: Kia Sorento

Twee diesels en een benzine voor nieuwe Kia Sorento

30.09.2014

Kia heeft een nieuwe Sorento. Die is groter, ruimer en moderner. Maar ook stiller, stabieler en comfortabeler, zo krijgen we nu te weten. Daarnaast is het motorenprogramma bekendgemaakt.

Kia bouwt de informatieverschaffing rond de nieuwe Sorento gestaag op. Na het tonen van eerste foto’s, meer details maar nog altijd weinig foto’s is het nu de beurt aan een ganse fotogalerij plus het bekendmaken van het voorgeschotelde motorenprogramma.

Twee diesels, één benzine
In het door Kia geschreven persbericht worden drie motoren opgegeven voor de nieuwe Sorento, waarbij diesels de overhand nemen. Of de beide beschikbare diesels ook in Nederland gevoerd gaan worden er echter nog maar de vraag. Veel doen de beide diesels namelijk niet voor elkaar onder. Zo levert de lichtste, een 2.0 CDRi, een vermogen van 185 pk, terwijl de sterkste, een 2.2 liter grote CDRi, 200 pk weet te ontwikkelen. Wat koppel betreft is het 402 versus 441 Nm.
De enige benzine is de vertrouwde 2.4 liter GDI-viercilinder. Qua vermogen wordt er iets ingeleverd, aangezien het blok in de nieuwe Sorento 185 pk levert. Dat was 192 pk. De maximale trekkracht blijft wel gelijk met 241 Nm, maar dit is bij een lager toerental volledig van kracht, om precies te zijn 4.000 tpm.

Verhoogd rijcomfort
Naast het mededelen van het (Europese) motorengamma wil Kia graag nog even kwijt dat het veel aandacht heeft besteed aan het rijniveau van de Sorento. Zo ging er veel energie zitten in het verhogen van het rijcomfort, de stabiliteit en de handzaamheid van de groter geworden koets. Extra isolatie heeft naar eigen zeggen voor een stiller interieur gezorgd, terwijl een modernere ophanging in minder rolneigingen resulteren. Deze ingrepen, tezamen met de lange wielbasis, brengen meer rust in de koets tijdens uiteenlopende omstandigheden. Een aangepaste elektrische besturing draagt daar ten slotte nog bij aan. De nieuwe Kia Sorento staat tegen het einde van de naderende winter bij de dealer voor nog onbekende prijzen. Eerder uitvoerig bewonderen kan live tijdens de eind deze week gehouden Autosalon van Parijs en anders aan de hand van deze uitgebreide fotogalerij.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model