[Global Handler onURLNotFound] Line 43: TypeError: as24_library_navigation has no properties
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Kia Sorento

Nieuws: Kia Sorento

Meer details gloednieuwe Kia Sorento

02.09.2014

Visueel hadden we al kennis kunnen maken met de nieuwe Kia Sorento, maar nu hebben we ook de eerste details van de Koreaanse fabrikant ontvangen. Volgend jaar staat de nieuwe Koreaan bij de dealers.

De nieuwe Kia Sorento werd op 28 augustus onthuld in Korea en is grotendeels ontworpen in Kia’s Namyang designstudio in Korea. Overigens met behulp van belangrijke input door de designstudio’s van Kia in Frankfurt en Irvine in Californië, Amerika. En hoewel de stijlwijzigingen eerder evolutionair dan revolutionair zijn, geven ze de nieuwe Sorento dankzij subtiele aanpassingen toch een fris karakter. Vooral de toegenomen lengte van +95 mm tot 4.780 mm, de afgenomen hoogte van 15 mm tot 1.685 en extra breedte van 5 mm tot een maximum van 1.890 zorgen voor een slankere en stoerdere uitstraling.

‘Modern en breed’ interieurdesignthema
Met name in het interieur van de nieuwe Sorento zijn belangrijke verbeteringen te vinden. De interieurstyling werd geleid door het Europese designteam van Kia in Frankfurt, waarbij Kia’s ontwerpers een kwalitatief hoogwaardiger compartiment wilden creëerden. De styling van het interieur is gebaseerd op het ‘modern en breed’ designthema wat voor rust en een goede overzichtelijkheid zorgt.

Comfort, gebruiksgemak en nieuwe technologieën
In het interieur leidde de grotere buitenafmetingen en de met 80 mm toegenomen wielbasis tot extra ruimte in het interieur. En hoewel de daklijn 15 mm lager ligt, hebben nieuw ontworpen zittingen gezorgd voor aanvullende hoofdruimte voor de inzittenden op alle drie zitrijen. Ook de beenruimte is volgens Kia toegenomen. Daarnaast is tevens de bagageruimte gegroeid dankzij een langere laadvloer. Hierdoor steeg de inhoud met de stoelen op de derde zitrij ingeklapt met 17,5 procent van 515 tot 605 liter. De nieuwe Sorento, welke in Nederland standaard geleverd wordt als 7-zitter, is voorzien van een tweede zitrij die in een 40/20/40 verhouding neerklapbaar is voor extra flexibiliteit.

Around-View Monitor
In de derde generatie Sorento debuteren diverse nieuwe, geavanceerde on-board technologieën ten faveure van het gebruiksgemak. Daartoe behoren daartoe een Around-View Monitor met vier camera’s die de bestuurder helpen bij het manoeuvreren in parkeerplekken en een Smart Power Tailgate. Dit systeem opent de achterklep automatisch wanneer de sleutel zich in de nabijheid van de bagageruimte bevindt, zodat eigenaren hun boodschappentassen of zware spullen eenvoudig en rechtstreeks in de auto kunnen plaatsen.

Verbeterde rijeigenschappen
Om tegemoet te komen aan de hogere verwachtingen van consumenten hebben de Kia-ingenieurs elk aspect van de rijervaring van de nieuwe Sorento verbeterd, dankzij vernieuwingen aan de aandrijflijn, besturing en ophanging. Een voorbeeld hiervan is de nieuwe elektronische stuurbekrachtigingsysteem, het veelvuldig gebruik van ultrasterk staal in de carrosserie en de beschikbaarheid van een grote variatie aan actieve-veiligheidtechnologieën. Tot de beschikbare systemen behoren ASCC (Adaptive Smart Cruise Control), LDWS (Lane Departure Warning System), FCW (Front Collision Warning), BSD (Blind-Spot Detection), LCA (Lane Change Assist), RCTA (Rear Cross-Traffic Alert) en SLIF (Speed Limit Information Function). Welke aandrijvingen de nieuwe Sorento exact  krijgt is nog onduidelijk, al is de komst van de 2.2 CRDi-dieselmotor al bevestigd.

Volgend jaar bij de dealer
Aansluitend op de onthulling in Korea beleeft de compleet nieuwe Kia Sorento zijn Europese debuut op donderdag 2 oktober tijdens de Autoshow van Parijs. Naar verwachting staat de nieuwe Kia Sorento in februari 2015 bij de Nederlandse Kia-dealers. Meer informatie over de motoren en prijzen verwachten wij dan ook in een later stadium.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model