Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Kia Rio

Nieuws: Kia Rio

Eerste schetsen nieuwe Kia Rio

14.01.2011

De nieuwe Kia Rio maakt zich op voor zijn onthulling. Op de Autosalon van Genève zal Kia het doek trekken van de nieuwe hatchback die op basis van deze eerste informatie veelbelovend overkomt.

Bij het horen van de naam Rio krijgen ook wij een wat ´oubollig´ gevoel. Het is nog echt een voorbeeld van een Kia van de vorige generatie. Weinig spannend design, evenmin spannende rij-eigenschappen en compleet ondergesneeuwd door de nieuwe generatie Kia´s. Maar daar gaat verandering in komen. De nieuwe Rio moet namelijk een frisse wind door het B-segment laten waaien en Kia nog sneller laten groeien.

DNA
Kia RioDe schetsen die Kia nu heeft vrijgegeven zijn zeer veelbelovend. Een lekker sportief front, brede achterzijde en fraai lijnenspel. Alles in lijn met het nieuwe design-DNA van het Zuid-Koreaanse merk. Met de nieuwe Rio gaat Kia het auto´s als de Seat Ibiza, Ford Fiesta en Peugeot 207 moeilijk maken. In dit segment moeten de Koreanen flink kunnen scoren want het is momenteel een immens populaire klasse waar Kia met een goede prijs-/kwaliteitsverhouding ongetwijfeld zieltjes gaat scoren.

Motoren
Kia RioOp motorisch gebied zal er grote gelijkenis zijn met de Hyundai i20. Reken op een 78 pk, 100 pk en 126 pk sterke benzinemotor. Een dieselmotor met 90 pk lijkt eveneens een logische keuze. De nieuwe Kia Rio zal debuteren op de Autosalon van Genève om nog voor het einde van 2011 bij de dealers te worden binnengereden. De auto staat daar overigens zij-aan-zij met de eveneens compleet nieuwe Picanto.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model