Auto Salon Genève 2013
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Kia provo concept

Nieuws: Kia provo concept

Kia provo concept toont brutale kant

04.03.2013

De Zuid-Koreanen noemen de Kia provo concept een straatlegale racer. Dat gaat wellicht wat ver, maar Kia laat er wel meer zien nog heel wat meer in huis te hebben.

Met een lengte van nog geen vier meter, een breedte van bijna 1.80 meter en een hoogte van 1.35 meter heeft de provo een heerlijk gedrongen postuur. Het sluit naadloos aan op de ruige vormgeving van het studiemodel, die we absoluut stoer en verfrissend mogen noemen. Opvallend is de zeer smalle grille waarin uiteraard het 'tiger nose' stijlkernmerk een plaatsje heeft gekregen. Vlak daarnaast vinden we de koplampen die beiden bestaan uit meer dan 850 kleine LED's. Ongekend talrijk uiteraard, maar interessanter is het om te weten dat alle lichtpuntjes volledig te programmeren zijn. Zo kan de lichtunit niet alleen reguliere functies uitoefenen zoals dagrijverlichting, knipperlicht of grootlicht, maar tevens diverse andere race-stijl configuraties. Het draagt bij aan het fun-thema dat Kia met de auto wil uitdragen. Goed gedaan!

Smart 4WD
Ook de aandrijflijn draagt zijn steentje bij aan de fun-factor. Kia heeft ervoor gekozen de provo concept een hybride aandrijving mee te geven, waarbij de meest kracht middels de voorwielen op de weg terecht komt. Hiervoor zorgt de 204 pk sterke geblazen 1.6 GDI krachtbron die we tevens kennen uit de Cee'd GT. Daarnaast monteert Kia een 45 pk sterke elektromotor op de achteras. Deze boost kan niet alleen handig zijn bij het snelle werk, maar kan tevens emissie verlagend werken in stedelijke gebieden.

Focus op rijden
De vormgeving binnenin de provo is overwegend duister en donker. Een bewuste keuze van de vormgeving om de aandacht te focussen op het rijden. Desalniettemin is het de moeite waard om een kijkje in de cockpit van de provo te nemen. De minimalistische vormgeving, alsook de onconventionele zitplaatsen zorgen voor menig gefronste wenkbrauw.

provo niet gepland
Kia meldt ons dat het voorlopig geen productieplannen heeft met de provo, maar dat het met modellen zoals de pro-cee'd GT duidelijk laat zien dat het de sportieve toer op wil. Dynamische prestaties tegen een aantrekkelijke prijs, precies wat de provo ook had kunnen bieden. Kom op Kia, in productie ermee!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model