Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Kia Pro_Cee d GT

Nieuws: Kia Pro_Cee d GT

Kia Pro_Cee’d GT laat glimp zien

26.11.2012

Een GTI-achtige Pro_Cee’d zal in de tweede helft van 2013 zijn opwachting maken bij de dealers. Dat heeft Kia zojuist officieel bevestigd en ze hebben er meteen een schets van de auto bijgevoegd.

Uit de abstracte computerschets valt weinig concrete informatie te halen over het uiteindelijke design van de zogenaamde Pro_Cee'd GT, maar eerder liet Kia's hoofddesigner al weten dat hij het model visueel 'apart' heeft willen zetten van het overige leveringsprogramma. Reken zoal op andere, potige bumpers rondom en grotere wielen.

200 pk
Waar het vooral om draait bij een hot hatchback, want zo mag je de Pro_Cee'd GT gerust betitelen, is de aandrijflijn. Kia meldt in het summiere persbericht dat het model uitgerust zal worden met een 1.6 liter GDI-viercilinder turbobenzinemotor, goed voor een vermogen van 'iets meer dan 200 pk'. Een handgeschakelde 6-bak zal standaard zijn, en ook al zwijgt de fabrikant zelf hierover in alle talen, het is aannemelijk dat er een automaat met dubbele koppeling in de optielijst staat.

Frankfurt
Omdat Kia het met de Pro_Cee'd GT wil opnemen tegen de Golf GTI en consorten verwachten wij een showdebuut in Europa. Gezien dat gegeven is de Autosalon van Genève (begin maart) een mogelijkheid, maar ook de IAA Frankfurt vindt volgend jaar weer plaats, en wel in september. En dat is natuurlijk het hol van de leeuw...

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model